26-годишен стреля в стъкла на съседка

STZAGORA.NET
На 4 февруари (събота) в 08.30 ч. в Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за произведен изстрел от огнестрелно оръжие и открити два отвора в стъклата на терасата на частен дом, разположен на втория етаж на бл. 9 на старозагорската улица «Иван Вазов», собственост на 58 годишна старозагорка. Установено е, че изстрелът е произведен от съседен апартамент, обитаван от 26-годишния П.П. от Стара Загора. При извършения оглед в апартамента на П.П. е открита гилзата от оръжието, с което е стреляно. Намерени и изети са и около 50 грама суха тревиста маса (марихуана), сумата от 2330 лева, 65 евро и 10 английски паунда, патрон за ловна пушка 12 калибър, боен патрон и гилза 9 мм. П.П. е задържан за срок до 24 часа в Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора. Работата по случая продължава.

Кражби:
За времето от 28.01.т.г. до 04.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен дом, разположен в с. Долно Сахране, обитаван от 49 годишен казанлъчанин, откъдето са откраднати : бормашина, електрожен, ръчна лозарска пръскачка и 50 батерии за UPS. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

За времето от 31.01.т.г. до 02.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен дом, разположен в с. Маджерито, собственост на 58 годишна жена от същото село, откъдето са откраднати : осем секретни ключове за гаража и 10 кг. картофи. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 04.02.т.г., чрез взломяване стъклото на входната врата е проникнато в кафе -аперитив «Баркод», разположен на старозагорската улица «Св. Княз Борис», откъдето е извършена кражба на сумата от 100 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 03/04.02.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е отворена капачка на резервоара на т.а. «Мерцедес», с пловдивска регистрация, собственост на 44 годишен мъж от Асеновград, откъдето са откраднати около 50 л. дизелово гориво. По време на кражбата автомобила е бил паркиран в с. Плодовитово, общ. Братя Даскалови, на «Зеленчуковата борса». По същото време от друг т.а. Мерцедес «814», с пловдивска регистрация, ползван от 45 годишен мъж от Асеновград, също паркиран на Зеленчуковаат борса в с. Плодовито, чрез взломяване на падащия бард, е извършена кражба на 160 кг. арпаджик и 60 кг. чесън. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.

ПТП :
На 04.02.т.г. около 18.30 ч. на кръстовището на старозагорските улици «Цар Симеон Велики» и «Хаджи Димитър Асенов», л.а. «Деу», със старозагорска регистрация, управляван от 23 год. М.В. от Стара Загора, при извършване на обратен завой, блъска пресичащата пътното платно по пешеходна пътека жена – Т.К., 63 годишна от Стара Загора, която с натъртвания на гръдния кош и долните крайници, е получила медицинска помощ и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн