Временна парламентарна комисия ще разследва Местан и Бесоолу?

Иса Бесоолу

STZAGORA.NET
Във вторник Оперативното бюро на ДПС ще реши на заседание дали да има представители в парламентарната комисия за разследване на Лютви Местан и случая “Бесоолу”. Съставянето на комисия бе поискано преди няколко дни в Народното събрание от вицепремиера Цветан Цветанов. Той предложи да се създаде анкетна комисия за разследване на бизнесмена Иса Бесоолу, общински съветник от ДПС в Павел баня. За натиск върху съда бе обвинен депутатът от ДПС в Старозагорска област Лютви Местан. За такава комисия се обяви и премиерът Бойко Борисов.

Името на бизнесмена Бесоолу стана обект на съдебната система през август 2010 г., когато бе арестувана приятелката му Милена Кавръкова, бивша служителка в Община Павел баня. Тя бе обвинена за присвояване на 28 хил. лв. от общината. Според нейните самопризнания подбудителят бил Бесоолу, който трябвало да плати подкуп на вещо лице, за да завиши оценка на общински имот.

За създаването на такава комисия, която има срок на действие 3 месеца, се е подписал и казанлъшкият народен представител от ПП ГЕРБ Емил Караниколов, потвърди за медията ни самият депутат.

Деляна БОБЕВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн