Областният управител Недялко Недялков прие ръководството на “EVN България”

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков проведе днес среща с ръководството на EVN България, в която участие взеха Йорг Золфелнер – председател на УС на “EVN България”, Волфганг Хумер – Председател на УС на “EVN България Електроразпределение”, Костадин Величков и Калина Трифонова.

Ръководството на електроразпределителното дружество представи политиката на компанията и бъдещите инвестиции в старозагорски регион и подчерта, че вече шест години успешно работи на територията на Югоизточна България, като в област Стара Загора отчита най-висок оборот. През настоящата година дружеството ще инвестира над 14 млн. лв. в нови мрежи и подстанции за подсилване на мрежата и повишаване на сигурността на захранване.

Областният управител Недялко Недялков изрази готовност за съдействие за ограничаване и предотвратяване на технологичните загуби на EVN, които са най-високи в Стара Загора, според Председателя на Управителния съвет на “EVN България” и регионален мениджър Йорг Золфелнер.

„Винаги ще съдействам в такива ситуации, защото за мен като областен управител е важно вие да можете да осъществявате инвестиционната си политика, което означава по-малко загуби за дружеството и по-ниска цена на електроенергията за гражданите”, сподели Недялко Недялков.

Областният управител изрази задоволство от организацията, коректната информация и бързата реакция на екипите на EVN на територията на областта в предотвратяването на авариите, причинени от усложнената зимна обстановка и силната буря преди дни.

Инвестиционната и ремонтна програма на EVN България за oбласт Стара Загора през 2012 г. възлиза на 13,6 млн. лева. Някои от важните проекти за подобряване качеството на електрозахранване включват:

*  *  *

Инвестиционната и ремонтна програма на EVN България за oбласт Стара Загора през 2012 г. възлиза на 13,6 млн. лева, уточниха от дружеството. Някои от важните проекти за подобряване качеството на електрозахранване включват:

• изграждане на 20 500 метра нови кабелни линии и електропроводи средно напрежение
• изграждане на 66 600 метра нови кабелни линии и електропроводи ниско напрежение
• 21 нови трафопоста
• продължаване реконструкцията на съществуваща мрежа
• продължава изнасянето на отчета на консумираната електроенергия на границата на собственост.

Общата инвестиционна и ремонтна програма на EVN България в цяла Югоизточна България за 2012 г. възлиза на 128,2 млн. лв. Само преди броени седмици общите инвестиции на компаниите, част от групата на EVN България, надминаха 900 млн. лева.

“ЕВН България Електроснабдяване” АД приключи с първия си тримесечен финансов отчет, откакто дружеството стана публична компания след листването му на Българската фондова борса през декември 2011 г.

Според финансовия отчет, отнасящ се за последното тримесечие на 2011 г., “ЕВН България Електроснабдяване” АД е реализирало към 31.12. 2011 г. приходи от 628 377 000 лева от продажби на електрическа енергия. В резултат дружеството приключва 2011 г. с натрупана нетна печалба от 12 176 222 лева. След стартиралата през декември 2011 г. борсова търговия с акции на миноритарния дял, притежаван от българското правителство, мажоритарният собственик на “ЕВН България Електроснабдяване” АД – EVN AG, притежава към 31.12.2011 г. общ дял от 99.92% от капитала на дружеството.

-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн