Грипната епидемия в областта продължава

STZAGORA.NET
Достигнат е епидемиологичният праг на заболяемост от грип в Старозагорско, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. 335.99 на 10 хиляди души е заболяемостта от грип, която отчитат от РЗИ.

“Грипната епидемия продължава” – категорична е д-р Божидара Кайрякова от инспекцията. Рискови групи са децата от 0 до 4 години и в ученическата възраст – до 14 години. Два пъти дневно се консултират данните с Регионалния инспекторат по образование за броя на заболелите ученици. Има повишаване на броя на заболелите в някои училища по селата и в областния град, но критичният брой отсъстващи – 30%, не е достигнат, отчитат от РЗИ. Тоест към днешна дата нямаше причина за обявяване на грипна ваканция в нито едно училище. Д-р Кайрякова апелира болните да не се самолекуват, а да търсят помощ от личните си лекари. Да се намалят социалните контакти и при първи симптоми на грип хората да не ходят на работа или на училище. Остават и препоръките към здравните заведения да преустановят свижданията и плановите операции, да спрат работа женските и детските консултации, профилактичните имунизации и реимунизации. Всички, които имат грипни симптоми, могат да ползват 24-часовия спешен кабинет в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора.

Добрина СЛАВОВА
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн