Полицейски бюлетин – неделя: откраднаха три бурета и туба с общо 115 литра домашна ракия

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления:

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък по отношение на взломната кражба на три лаптопа, осъществена на 29.01.т.г. около 00.15 ч. от магазин за компютърна техника, разположен на казанлъшката улица «Ген. Гурко», е установен извършителя на престъплението – това е : 16 годишния П.И. от Казанлък, който е задържан е за срок до 24. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора по отношение на кражбата на неустановено количество лак «Аквалайт клеар», осъществена от цех в завод «Средна гора», раположен на ул. «Калояновско шосе», са установени извършителите на престъплението – това са : 31 год. П.Д. и 25 год. М.Д., и двамата от Стара Загора. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 28.01.т.г. около 19.15 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за семеен скандал, възникнал на ул. «Одринска епопея» № 38 – установено е, че спречкалите се лица са : 26 годишната Н.К. и 28 годишния В.С., и двамата от Стара Загора. В обитаваната от тях стая, полицейските служители забелязали саксия със зелено растение с листа, наподобяващи марихуана. При последвалото претърсване на жилището са намерени и иззети : полиетиленово пликче със суха, зелена, тревиста маса с тегло около 1 гр. / марихуана/, растението, посадено в саксията, което след тестване с полеви наркотест е реагирало на марихуана, нож за автомат «Калашников» и пушка, наподобяваща «Кремъклийка», без марка и номер. Н.К. и В.С. са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Кражби:

За времето от 24.01.т.г. до 28.01.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна къща в с. Малка Верея, собственост на 34 годишен старозагорец, откъдето са откраднати електрожен, шмиргел, пневматичен таксер, окомплектовки за радиоатори, включващи 14 комплекта муфи, 14 спирателни крана, 15 скрити крана и 15 комплекта преход от тръба към кран. По аналогичен начин за същия период от време е проникнато в частна къща в с. Малка Верея, собственост на 45 годишен старозагорец, откъдето са откраднати : ъглошлайф и 20 л. домашна ракия. Работата по случаите продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

За времето от 24.01.т.г. до 28.01.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в избено помещение, разположено на старозагорската улица «Г. Байданов», стопанисвано от 50 годишен старозагорец, откъдето е извършена кражба на буре от хромникел с домашна ракия, с вместимост 40 л., две бурета от хромникел с домашна ракия, с вместимост 25 л., пластмасова туба с домашна ракия от 25 л. и зарядно за акумулатор. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 27/28.01.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в работилницата на СК «Загоре» АД – Стара Загора, откъдето са откраднати малък преносим електрожен, трифазен удължител – 30 м., куфар с инструменти – комплект, газова горелка, винтил и маркуч, работни кабели на стационарен електрожен – 25 м., комплект летни, работни дрехи и два комплекта зимни, работни дрехи. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 27/28.01.т.г., чрез демонтаж от л.а. Опел «Омега», със старозагорска регистрация, собственост на 26 годишен казанлъчанин, паркиран на ул. «Стойно Митев» в Крън, е извършена кражба на четирите гуми заедно с джантите. По случая в Районно управление «Полиция» – Казанлък образувано досъдебно производство.

ПТП:

На 28.01.т.г. около 12.20 ч. на кръстовището на старозагорските улици «Цар Симеон Велики» и «Армейска», л.а. Опел «Астра», със старозагорска регистрация, управляван от 57 год. Д.Г. от Стара Загора, при извършване на ляв завой, не пропуска насрещно движещия се по л.а. Форд «Фиеста», със софийска регистрация, управляван от 42 год. Д.Д. от Стара Загора, и го блъска. От ПТП е пострадала пътуващата на предната дясна седалка в л.а. «Форд» жена – С.Т., 36 годишна от Стара Загора, която получила натъртване в областта на корема и е настанена за наблюдение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

В резултат на полицейските действия, предприети по отношение на катастрофата, възникнала в близост до разклона за с. Оряховица, общ. Стара Загора, при която л.а. Фолксваген «Пасат», с ловешка регистрация, бе бутнат отзад от неизвестно МПС, е установено че ПТП-то е причинено от товарен влекач «Скания», с прикачено ремарке, с бургаска регистрация, управляван от 27 год. Н.Н. от Бургас. Водачът е управлявал автомобила в крайно усложнена пътна обстановка с несъобразена с пътните условия скорост – в условията на снеговалеж, слаба видимост и снегонавяване, което е причинило и допуснатия пътен инцидент.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн