Областният управител поиска санкция за пътноподдържащи фирми

STZAGORA.NET

“Фирми, които отговарят за поддръжката на републиканската и общински пътни мрежи и не са почистили и обработили съответните пътни участъци, да бъдат санкционирани.” Това е настоял областният управител Недялко Недялков в свое писмо до директора на Областно пътно управление – Стара Загора.

Недялко Недялков

В писмото си Недялков е приложил конкретен сигнал, получен от зам.-кмета на община Братя Даскалови – Стоян Вълчев, за Обединение “Стара Загора 2010″ (б.р. – състоящо се от три старозагорски фирми). Обединението има договор с Агенция “Пътна инфраструктура” за зимна поддръжка на Републиканската третокласна пътна мрежа в общината.

В сигнала на зам.-кмета на Братя Даскалови се цитират конкретни пътни участъци:

- Непочистен път от с.Горно Ново село до Каваклийка;
- Непочистен път от Братя Даскалови до с.Православ;
- Участъкът с.Съединение-с.Сърневец-с.Пъстрово – почистен, но недостатъчно.

От община Братя Даскалови са се позовали на лоша организация в работата на фирмата подизпълнител на Обединение “Стара Загора 2010″ и недостатъчното техника.

Заради сигнала областният управител Недялко Недялков е настоял пред директора на Областно пътно управление – Стара Загора, Петър Николов да се приложат каузите от договора на обединението с Агенция “Пътна инфраструктура” за налагане на санкции.

По последна информация на Кризисния щаб пътната обстановка в област Стара Загора се нормализира. Заради помощта на военните за преодоляване на тежката зимна обстановка областният управител е изпратил благодарствено писмо до ген. Петър Петров, командир на Втора Тунджанска лека пехотна бригада, в което изказва благодарност за помощта и съдействието на генерала и личния състав на поделението.

Вчера следобед усилено се работеше в почистването на района край мъглижките села Селци и Сливито и гурковското с.Димовци.

През следващите дни на територията на област Стара Загора се очакват температури до -15 градуса, което налага стройна организация и пълно зимно почистване на пътищата от републиканската и четвъртокласната пътна мрежа, предупреждават от Областната управа.

Йовка НИКОЛОВА
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн