Грипна ваканция от понеделник – само в Чирпан

STZAGORA.NET
От Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора напомнят на учениците и техните родители, че в Стара Загора няма обявена грипна ваканция. Понеделник е нормален учебен ден, въпреки че от 27 януари в областта е обявена грипна епидемия. На училище в областта няма да ходят само учениците в община Чирпан, където в петък кметът Кичка Петкова издаде заповед за тридневно прекратяване на занятията от 30 януари до 1 февруари включително.

Учебните занятията в областния град могат да бъдат отменяни във всяко отделно взето училище, ако броят на засегнатите в него от остри респираторни заболявания ученици надхвърли 30%. Ако това се случи, директорът на училището е длъжен да сезира РИО, а Инспекторатът на свой ред – Районната здравна инспекция.

За да не се стига дотам, по разпореждане на зам.-кмета на Стара Загора по хуманите дейности Иванка Сотирова в детските ясли, в детските градини и в училищата е задължително осъществяването на ефективен противоепидемичен филтър на входа, с цел недопускане на болни деца, както и на заболели служители, възпитатели, учители и друг персонал.

Директорите следва да създадат необходимата организация за спазването на строг дезинфекционен и противоепидемичен режим, като осигурят достатъчно количество дезинфекционни и миещи препарати, често проветряване на помещенията и спазването на висока лична хигиена от децата, учениците и персонала.
-

сподели ме

1 коментар on “Грипна ваканция от понеделник – само в Чирпан”

  • emigrant wrote on 29 януари, 2012, 20:23

    awe *** , shto ne puskat vakanciq v cqlata strana.. *** ne izdarjam ve4e.. *** , apa kato hoda na daskalo ne mi ostaa vreme za plakane, samo zubri, zubri i pak zubri.. ebahti jivotaaa , MAINA!!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн