Хижите в Балкана да поддържат 10-дневен запас от храни за персонала и почиващите, разпореди кметът на Казанлък

Галина Стоянова

STZAGORA.NET
Със заповед № 132 от 26.01.2012 г. кметът на община Казанлък Галина Стоянова е разпоредила собствениците и управителите на хижи и хотели в Стара планина на територията на община Казанлък да създадат резерв от стоки от първа необходимост за 10 дни за персонала и за почиващите. Те са длъжни да осигурят също така техника и подръчни средства за снегопочистване до основните общински пътища в планината, съобщиха от пресцентъра на администрацията.


Собствениците, арендаторите и наемателите на сгради и помещения, пригодени за търговски цели, се задължават да извършват почистване на снега на прилежащите към обектите тротоари и общи части. Със същата заповед в дълг на ръководителите на държавни и общински учреждания, домоуправителите и гражданите се вменява да почистват снега към прилежащите тротоари, общите части и междублоковите пространства.

Забранява се неизгасената жарава да се изхвърля в контейнерите за битови отпадъци.

Упълномощените лица по контрола на снегопочистването и чистотата се зъдължават да санкционират с глоби при всеки случай на нарушаване на заповедта, съгласно чл.46 от Наредба №1 и чл.19 и чл. 20 от Наредба № 2 на ОбС.

Ежедневното почистване и изпразване на съдовете за смет, както и почистването и опясъчаването на основните улици и площадки на града при снеговалеж се осъществява от звено ССТТБО и се органиизра от неговия ръководител.
-vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн