Стара Загора ще има модерна високотехнологична апаратура за онкозаболявания

STZAGORA.NET
Стара Загора ще има най-модерна високотехнологична апаратура за лечение на онкозаболявания, която може да обслужва 870 пациенти годишно от областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектът е финансиран по Оперативна програма Регионално развитие.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише договора по схема ВG161PO001/1.1-11/2011 „Подкрепа за реконструкция/ обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации”.

Община Стара Загора е бенефициент по проекта на стойност 6 770 801 лв. Съфинансирането от общината е в размер на 315 338 лв. Срокът за изпълнение е 24 месеца от датата на подписване на договора.

Проектът е за модернизация на отделението по лъчелечение към КОЦ (Комплексен онкологичен център). Той предвижда закупуване и пускане в действие на мултимодален линеен ускорител, както и изграждане на специално помещение за техниката. Апаратурата е с капацитет 870 пациенти и ще обслужва граждани от 4 области.

Подписването на договора ще се извърши във вторник, 31.01.2012 г., в 10.00 ч. в Община Благоевград.
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн