94 били помилваните от Ангел Марин в Старозагорския затвор

STZAGORA.NET
Вече бившият вицепрезидент Ангел Марин e помилвал частично 94 лишени от свобода в Затвора в Стара Загора през последните 10 години, съобщи за медията ни директорът му Иван Карушков. Темата стана актуална днес, след като лидерът на РЗС Яне Янев оповести в национална медия скандални факти, свързани с дейността на Марин.

Яне Янев твърдеше, че е имало осъдени на по 20 години затвор за наркотрафик, че и за убийства, чиято амнистия бившият вицепрезидент дал в рамките на 1-2 години след въдворяването им в местата за изтърпяване на наказания. По думите му, Старозагорският затвор е начело по брой на предсрочно освободени затворници – 100 души.

Иван Карушков

“Лишените от свобода с дългосрочни присъди се помилват за добро поведение, като частичното помилване в Старозагорския затвор е било с максимум 2 години от присъдата”, коментира пред медията ни Карушков. Според него това е начинът, по който затворниците се стимулират към по-добро поведение: “Целта е на излизане от мястото за излежаване на присъдите те да бъдат по-добри хора!”, допълни директорът на Затвора.

Иван Карушков съобщи и добрата новина, че Старозагорският затвор е избран за комплексен първенец за 2011 г. по 20 предварително заложени критерия, касаещи системата на затворите в България.
“Това е голямо признание за нашия труд, но резултатите говорят сами за себе си. През последните 4 години за втори път именно Старозагорският затвор е първенец!”

На 29 януари служителите на Затвора ще отпразнуват своя професионален празник за четвърта поредна година, заключи Карушков. Във връзка с това 80 души, които работят в мястото за изтърпяване на наказания, вече са наградени със заповед за служебен принос. За първи път на тази дата през 1869 г. са издадени първите правила, поставили начало на затворническото дело в българската история.

Росица РАДНЕВА
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн