Стара Загора победи в класацията за “Най-добрият град за живеене в България ’2011″

STZAGORA.NET
Стара Загора зае първото място в читателската класация за “Най-добър град за живеене в България ’2011″ на “Дарик”. След оспорвана битка с Бургас и Габрово, Стара Загора застана начело на класацията с повече от 136 000 точки. Вчера бе последният ден, в който читателите на DarikNews.bg имаха възможност да гласуват за избрания от тях град. Победителят в тазгодишната кампания ще получи специален приз. Освен това ще има награди за “зелен”, бизнес- и арт-град.

Градът на липите е считан за eдин от най-древните градове в Европа. Неолитните жилища в него, които са най-запазените на Стария континент, датират от VI-V хилядолетие преди Христа. Съществува хипотеза, според която именно в тях е живяло първото семейство в Европа.

Днес Стара Загора е един от най-големите и модерни български градове. А вече към известното ще добавим – и най-добрият град за живеене!

В предишните години начело на класацията бяха Варна, София и Бургас.
Росица РАДНЕВА
-

социални мрежи

1 коментар on “Стара Загора победи в класацията за “Най-добрият град за живеене в България ’2011″”

  • теди wrote on 24 януари, 2012, 10:21

    Браво на нас :)


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн