Новият изп.директор на МБАЛ “Киркович” д-р Петър Атанасов: Не съм дошъл да уволнявам

STZAGORA.NET

Д-р Петър Атанасов

Днес беше първият работен ден на новия изпълнителен директор на най-голямото лечебно заведениe в Старозагорска област МБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович”. Д-р Петър Атанасов е 20-ият поред шеф на старозагорската болница, но първият, който досега не е работил в Стара Загора.

Припомняме, че той смени досегашния титуляр д-р Николай Колев по силата на решение на Съвета на директорите, с два гласа “за” – неговият и на председателя на Съвета Зоя Вълева – финансов шеф в Министерството на здравеопазването. Рокадата, извършена на 18 януари т.г., беше неочаквана както за областния управител, така и за болшинството от старозагорските медици.

“Хората трябва да са спокойни за работните си места. Не съм дошъл да уволнявам, а обратното – да се опитам да върна част от хората, които са напуснали. За мен не е на дневен ред въпросът за обединение на двете болници.” Това съобщи пред медията ни д-р Атанасов. Като приоритети в работата си той определи подобряването на здравното обслужване и запазването на работните места. На въпроса ни дали знае колко хора управлява, новият директор отговори – около 1100. Д-р Атанасов има амбицията да се докаже и мисли, че може да се справи със ситуацията. На питането ни за дълговете на болницата – около 9 млн.лв., докторът заяви: “Много работа и усилия от всички, за да намалеят. Моята цел е да подобря управлението, да мотивирам колегите да работят още по-добре.” Това като за начало звучи оптимистично, но разговорът ни с новия директор ще продължи, защото много от въпросите остават – за мотивите за рокадата, за аргументите на страните, за дълговете и заплатите, за т.нар. “Тунизийска връзка” със здравния министър и още, и още…

Добрина СЛАВОВА
-

социално споделяне

1 коментар on “Новият изп.директор на МБАЛ “Киркович” д-р Петър Атанасов: Не съм дошъл да уволнявам”

  • g-n Conev wrote on 20 март, 2013, 10:25

    Ami kato neste do6li da uvolnqvate pensonerite kakvo 6tegi pravite 6te gi darjite do 100godini na rabota?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн