Кметът Живко Тодоров се срещна с консула на Руската федерация у нас Алексей Ушаков

Момент от срещата на кмета с консула Алексей Ушаков (в средата) и аташето Иван Пивоварчук (вдясно).

STZAGORA.NET

На 23 януари в община Стара Загора кметът Живко Тодоров се срещна с Алексей Анатолиевич Ушаков – завеждащ консулския отдел на Руската федерация у нас, Иван Пивоварчук – аташе, Марина Владимирова и Ирина Димова – председател и зам.-председател на „Руски клуб и приятели” в Стара Загора.

По време на опознавателната среща бе обсъден въпросът за руските граждани, които трябва да гласуват за президент на Русия у нас. В Стара Загора изборите ще се проведат на 26 февруари в сградата на Търговско-промишлената палата. По този повод кметът Живко Тодоров увери присъстващите, че могат да разчитат на пълното съдействие на община Стара Загора както за предстоящите избори, така и за провеждането на съвместни културни и икономически форуми.

Градоначалникът отправи и покана към гостите да присъстват на 31 юли в Стара Загора, когато на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора” ще бъде пресъздадена възстановка на боевете от 1877 г. През 2012 г. в бюджета на общината са предвидени средства за проект на мемориал на загиналите при боевете за Стара Загора, информира Живко Тодоров. През следващите месеци трябва да се осъществи и среща между него и търговския представител на Русия у нас, с цел набелязване на мерки за привличане на руски инвеститори в региона.

Алексей Анатолиевич бе запознат с възможностите руски туристи да посещават Стара Загора и да се запознават с богатото ни културно-историческо наследство. По време на срещата кметът се ангажира да помогне за осигуряване на място, подходящо за поставяне на паметна плоча на Юрий Гагарин в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината.
-vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн