73-годишен се подпали с цигара и загина; нападнаха и обраха мъж и жена

STZAGORA.NET
Образувано бързо полицейско производство:
На 22.01.т.г. в Районно управление «Полиция» – Гълъбово е образувано бързо полицейско производство срещу : 34 год. М.М. от с. Мъдрец, общ. Гълъбово, за това че на същата дата около 23.05 ч. по бул. «Република» в Гълъбово, управлявал л.а. Форд «Фиеста», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1,22 промила, констатирано с дрегер. На водача е издаден талон за медицинско изследване, като му е взета кръвна проба за анализ.

Разкрити престъпления:
В резултат на полицейските действия на служителите от Районно управление «Полиция» – Чирпан са установени извършителите на грабежа на : портативен телевизор, мобилен телефон, яке и газов котлон, осъществен на 22.01.т.г. окоол 01.40 ч. в частен дом, разположен на чирпанската улица «Иван Хаджимарчев», обитаван от 67 годишна жена – това са : 35 год. Г.И. от с. Чалъкови, общ. Раковски и 29 год. А.Г. от Чирпан, които проникнали в къщата през незаключен прозорец и заставили жената да не става от леглото и да не пуска осветлението. Въпреки това чирпанката запалила лампата и видяла двамата маскирани извършители, които преравяли дома й за ценни вещи и пари. Г.И. и А.Г. са задържани за срок до 24 ч., като в дома на А.Г. са открити вещите – обект на престъплението. В Районно управление «Полиция» – Чирпан е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служителите от Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е установен извършителя на взломната кражба на сумата от 35 лв. и преносим компютър, осъществена на 29.12.м.г. от заведение «Енотека Мерис», разположено на старозагорската улица «Хан Аспарух» – това е : 23 год. Д.Р. от с. Бъдеще, общ. Стара Загора, който е задържан за срок до 24 ч. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

В резултат на полицейските действия на служителите от Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора в момент на кражба на черни метали от частна вилна постройка, разположена в местността «7-ми километър» край Стара Загора са задържани : 52 год. Р.И. от с. Ружица, обл. Шумен и 34 год. А.С. от Стара Загора. По случай във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

На 22.01.т.г. около 17.30 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 86 годишен старозагорец, за това че малко по-рано пред магазин «Апетит», разположен на кооперативния пазар, е пресрещнат от непознат мъж, който му издърпал от ръката банкнота от 10 лв. – в резултат на бързите оперативно-издривателни мероприятия, предприети от полицейските служители, е установен извършителя на деянието – това е : 51 годишния Д.К. от Стара Загора. Д.К. е настанен в заведението за отрезвяване, като срещу него е образувано досъдебно производство.

Нанасяне на телесна повреда:
На 22.01.т.г. около 04.20 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 28 годишен старозагорец за това, че след възникнал скандал неизвестен мъж му нанесъл побой, в резултат на който му е счупена лявата подбедрица. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота, като извършителят на деянието се издирва от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Грабежи:
На 22.01.т.г. около 21.30 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 52 годишен старозагорец, за това че малко по-рано в района на детска площадка пред бл. 46 на ул. «Петър Парчевич» в Стара Загора, е нападнат от непознат мъж, който му отнел кожена чанта, съдържаща лични документи, ключове и мобилен телефон. Пострадалият е настанен за наблюдение в «Неврологично отделение» на МБАЛ – Стара Загора, с травма в областта на тила, но без опасност за живота. Извършителят на деянието се издирва от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 22.01.т.г. около 21.30 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получино съобщение от 53 годишна старозагорка, за това че два часа по-рано в района между блокове 1 и 3 на площад «Берое», непознат мъж я застигнал в гръб и след нанасянето на няколко удара в лицето, й отнел дамска чанта, съдържаща : лични документи, крючове и дебитна карта. Извършителят на грабежа се издирва по описание от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Кражби:
На 21/22.01.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна къща в с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, собственост на 58 годишна старозагорка, откъдето е извършена кражба на мотофреза, медна лозарска пръскачка и казан с вместимост 50 л. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 21/22.01.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в избено помещение, разположено на старозагорската улица «Ст. Пулев, стопанисвано от 55 годишен старозагорец, откъдето са откраднати : два стари акумулатора, зарядно устройство за акумулатор, моторен трион, 15 кг. картофи и три пластмасови кофи. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 23.12.т.г. в 01.34 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от диспечера на частна охранителна фирма, за това че след взломяване стъклопакета на входната врата е проникнато в магазин за металорежещи инструменти, разположен на казанлъшката улица «Княз Алексанъдр Батенберг», откъдето са откраднати : преносим копютър и две тонколони. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

Пожар:
На 22.01.т.г. около 10.10 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за пожар, възникнал в частна къща, разположена на ул. «Сакар» № 26 – констатирано е, че огъня е възникнал в следствие подпалване от незагасена цигара, като в резултат на инцидента от задушаване е починал собственика на къщата – 73 годишния Г.К. от Стара Загора. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

ПТП:
На 21.01.т.г. около 23.00 ч. на пътя Мъглиж – Стара Загора, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катасторфира, преобръщайки се в крайпътна нива, т.а. «Волво» с прикачено към него полуремарке, с турска регистрация, управляван от турския гражданин Х.А., 59 годишен. В резултат на ПТП са настъпили значителни материални щети по автомобила. Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, който е дал нулеви показания.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн