Недялко Недялков пое областта от Йордан Николов

STZAGORA.NET

Ключа и печата на Областната администрация получи днес новоназначеният областен управител Недялко Недялков от предшественика си Йордан Николов, настоящ зам.-кмет на Oбщина Стара Загора. “Радвам се, че след два месеца прекъсване Старозагорска област има свой управител, като по този начин се прекратиха спекулациите за нейното закриване. Сигурен съм, че Недялко Недялков ще се справи добре с поверения му пост”, заяви Йордан Николов.

Подобряване на съществуващата комуникация с общините, развитие на индустрията и културния туризъм и подобряване на здравеопазването са приоритетите на Недялко Недялков. Той обеща да работи с общинските съвети и общините, независимо от коя политическа сила са избрани кметовете, а целта ще бъде Стара Загора да стане пример за развитие.

Според новия губернатор развитието на индустрията осигурява висококвалифицирани кадри и високо заплащане. На първо място Недялко Недялков постави изграждането на още два блока на ТЕЦ “Марица-изток 2″, което оцени като антикризисна мярка, защото в строителството ще бъдат ангажирани 3-4 хиляди човека, а след завършването на мощностите там ще работят около 600.

Инфраструктурата също ще бъде акцент в работата на новия областен управител. Той посочи значението на изграждането на отсечката от летището до пътния възел на автомагистрала “Тракия” и проекта за тунела под Шипка. Богатото културно-историческо наследство в региона не се нуждае от много големи инвестиции, но може да привлича туристи и да носи приходи, каза още Недялко Недялков. По думите му старозагорци заслужават високотехнологични болници, които да могат да усвояват средства както от бюджета, така и от различни програми.

Екипът на Областната администрация е много добър и мотивиран, сподели първите си впечатления Недялко Недялков. Очаква се скоро да бъде назначен вторият му заместник, на мястото на Галина Стоянова, която бе избрана за кмет на Казанлък.

Таня ИВАНОВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн