Трайков за стачката в Мини “Марица-изток”: Дружеството не дължи нищо на работниците

STZAGORA.NET
София /КРОСС/ Неизплатени заплати в „Мини Марица-изток” АД няма. Няма и неизплатени бонуси. Няма неспазени ангажименти. Такава позиция изрази министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайко по повод на стачката в дружеството. По думите му това е и причината синдикатите да не искат да отидат на арбитраж. Трайков за пореден път гарантира, че режим на тока няма да има. „Това гарантираме, гарантира го и решението на Арбитражната комисия за минимално необходимите дейности, но електроенергията, която купува НЕК, за да доставя на клиентите си, ще струва по-скъпо”, подчерта енергийният министър.

Трайков бе категоричен, че за изминалата 2011 година ръководството не дължи никакви допълнителни плащания. „Ръководството не е било дори длъжно да дава 10-15% по-големи заплати”, добави Трайчо Трайков.

По думите на енергийния министър след стачката в мините има вероятност от включването на заместващи мощности. „Стъпките ще са свързани вероятно с активирането на резервни мощности, на първо място – от ТЕЦ – Варна. Електроенергията от там струва 96 лева, а от „Мини Марица Изток – 2” струва 63 лева”, посочи още Трайков.

* * *
По данни на ръководството на „Мини Марица-изток” ЕАД в ефективната стачка днес от дневна смяна, от назначените 3000 работници и служители участие са взели 2400 (79%).
-vvv

spodelime

1 коментар on “Трайков за стачката в Мини “Марица-изток”: Дружеството не дължи нищо на работниците”

  • Dimitar Enev wrote on 17 януари, 2012, 18:49

    Ако наистина няма неспазени ангажименти, какво още чакат тези ръководители на комплекса? КТ им дава много лостове за справяне с тази ситуация от която ще страда цялата държава.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн