Д-р Геoрги Бакоев е новият председател на БЛС в Стара Загора

STZAGORA.NET

Д-р Георги Бакоев

На отчетно-изборно събрание в петък за председател на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) в Стара Загора бе избран д-р Георги Бакоев. Той е председател и на Регионалната организация на общопрактикуващите лекари в областния център, с близо 30-годишен стаж като медик. При кворум, д-р Бакоев спечели 75 гласа от общо 112 легитимно избрани делегати, в присъствието на председателя на БЛС д-р Цветан Райчинов и негови заместници. Като първа своя задача, д-р Бакоев заяви пред “Старозагорски новини” намерението си да бъде създадена Секция на лекарите-специализанти, които след подходяща мотивация да пожелаят да останат на работа в България. Традиционно, смяната стана, след като досегашният председател д-р Светослав Стоименов ръководи организацията два мандата. За вестника ни той каза, че за тези четири години колегията е добила собствена физиономия с добри позиции. Започнал е управлението на местната структура с 28 хиляди лева в касата на организацията, а я предава със 145 хиляди.

По повод сигнал в редакцията за проблеми, свързани със списъци на делегати от старозагорската Университетска болница, д-р Стоименов коментира така: “Напрежението дойде от желанието на някои колеги да торпилират избора на ново ръководство. Това дава отговор на въпроса “къде е заровено кучето”, както се казва в такива случаи. “Председателят обединява, а не разединява организацията и това е една от основните му функции. Това правих и аз през цялото време. Още в началото на седмицата водих няколко разговора със зам. изпълнителния директор на УМБАЛ д-р Йовчев. И на двамата е ясно, че при 107 души, плащащи членски внос към Съюза, според Устава и закона представителите трябва да са 11 (съотношението е 1:10). Списъкът на Университетската болница беше с 27 имена. И тъй като не пожелаха да го редуцират, аз казах на колегата, че на събранието ще присъстват първите 11 в него. Така и стана. Останалите бяха обидени, но не по моя вина. На същия квотен принцип бяха и делегатите от МБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович” – 23-ма”, заяви д-р Стоименов.

На отчетно-изборното събрание за заместник-председатели на Регионалната лекарска колегия в Стара Загора са избрани лекарите Генка Пейчева и Живко Желязков. Председател на Комисията по професионална етика е д-р Боряна Парашкевова, а на Контролно-ревизионната комисия – д-р Петко Илиев. Чрез медията ни д-р Стоименов пожела на новия председател д-р Бакоев успех и по-малко проблеми в бъдещата работа. А предстоящите задачи, свързани с новия рамков договор с НЗОК, той определи като първо изпитание.

Добрина СЛАВОВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн