Ръководството на Община Гълъбово стана клиент на Спeциализирания съд

STZAGORA.NET
Окръжен съд – Стара Загора, е внесъл обвинителния акт срещу ръководството на Община Гълъбово и още 7 обвиняеми в Специализирания съд в София. Това съобщи за медията ни председателят на съда Тоньо Тонев.

На 12 януари т.г. е бил изпратен доказателственият материал, а в петък, 13-ти – материалите, събирани със Специални разузнавателни средства.

Припомняме, че след обвиняемите са кметът на Община Гълъбово Николай Тонев, зам.-кметът Пламен Бараков, секретарят на общината Пенчо Стоянов, председателят на Общинския съвет Янка Петрова, началникът на “Благоустройство и чистота” в общината Неделчо Манолов, както и цялото му семейство, кметът на село Медникарово Кирил Кабов и др. Общият спектър на обвиненията е за престъпления по служба, множество документни престъпления, свързани с удостоверяване на неверни обстоятелства, съставяне на неистински официални документи и др.

Общо 11-те обвиняеми от Гълъбово са първите клиенти от Старозагорска област в Специализирания съд в София, който ще бори организираната престъпност у нас. От него се очаква делата да не се точат с години, както например това се случи в Стара Загора с дедесаря Вихър Марков и организираната му престъпна група, източила близо 15 млн.лв. ДДС.

Йовка ВЕЛИКОВА
-vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн