Спасителят от “Тракия” подкара общинска “Вектра”

STZAGORA.NET

Стефан Стойчев (вляво) получи поздравления от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Стефан Стойчев, спасителят на оцелелите пътници от катастрофиралия автобус от магистрала “Тракия” през лятото, вече е служител на звено “Автомобилен парк” на община Стара Загора. Днес той седна зад волана на една от общинските коли – тъмносин “Опел Вектра”.

Според колегите му в звеното Стефан може да премине обучение за получаване на по-висока категория, което ще му даде възможност да управлява и автомобили от друг клас. Той ще обслужва служителите на администрацията – директори на дирекции, началници на отдели, юристите на общината и др.

Пръв дойде да го поздрави кметът Живко Тодоров, който навръх Бъдни вечер обеща да се погрижи за останалия без работа чирпанлия. “Радостен съм, че Стефан избра да приеме поканата ни за работа. За нас е чест той да бъде служител на общината”, заяви градоначалникът.

Стефан сподели с проявилите жив интерес към събитието репортери, че няма да има проблеми с колата, тъй като и личната му е от същата марка, и е свикнал с шофирането й.

Междувременно Стефан Стойчев стана “Мъж на годината” в класацията на радио “Дарик”, получи и първата награда “Добрият самарянин” за безкористната му постъпка през лятото.

Така че – от днес общинските служители в Стара Загора единствени в страната ще имат честта да се возят с един смел и скромен българин.

* * *

Кметска кола на три мандата ще кара спасителят от АМ “Тракия”

Спасителят от Автомагистрала “Тракия” Стефан Стойчев получи ключовете за служебен автомобил “Опел Вектра” на Община Стара Загора. Стефан вече е назначен като шофьор, а по думите на кмета Живко Тодоров, първият му служебен курс вероятно ще бъде до София, където най-често ще му се налага да пътува.

Синята кола No 1062, която е поверена на Стефан, не е каква да е, а има историческа стойност. Тя е закупена преди повече от 12 години, в края на кметския мандат на проф. Цанко Яблански. С нея два мандата д-р Евгений Желев е пришпорвал до столицата и страната, с нея изкара първите две години и проф. Светлин Танчев. Ако може да говори, возилото би разказало много интересни истории от живота на управата и на града, но това е друга тема.

Предложението за работа на Спасителя от Автомагистралата дойде от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, според когото всички ние се нуждаем от примера на хора като Стефан – готови да пренебрегнат себе си и да помогнат на останалите. “В днешно време безкористните хора са много малко, а със своята постъпка Стефан доказа, че е точно такъв човек.

Когато разбрахме, че е останал без работа, решихме, че сега е моментът да го привлечем в нашия екип, за да работим заедно.”

“Да работя за Живко Тодоров, е нещо велико – каза развълнуван Стефан. – Правя му дълбок поклон и изпитвам огромна признателност!”

“Не е жест, че ние му осигуряваме работа, а че той дойде при нас – произнесе се кметът. – Много хора го търсят сега. Постъпката му е достойна. Ние високо го ценим и го искаме при нас. Той спечели сърцата на хората. Всички се радваме, че непопулярен, обикновен човек спечели тази награда заради много достойна постъпка.”

“Народно, хубаво момче – каза шефът на шофьорите Юри Василев. – Колегите го приеха много сърдечно, с радост и с гордост.”

Младият мъж е назначен за 6-месечен изпитателен срок. Той възнамерява да се премести със семейството си да живее в Стара Загора.

Алекс БОЕВА
-
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн