Преговорите между работодателя и синдикатите в Мините продължават в четвъртък. Днес – без резултат

STZAGORA.NET
Днес следобед приключи поредният рунд от преговорите между спорещите в „Мини Марица-изток” ЕАД работодател и синдикати. Участие в закритата среща взе и председателят на Съвета на директорите на въгледобивното дружество Иво Маринов – зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. До окончателно споразумение отново не се стигна, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Синдикатите разшириха предмета на спора, като излязоха от рамките на доскоро разглежданата точка 3 от Споразумението от 12.07.2011 година.

Мениджърският екип направи два варианта на конкретни предложения за допълнителни възнаграждения, обвързани с добрите производствени резултати. От страна на синдикатите постъпи едно предложение, което да определи съотношението на персоналните разходи за 2011 година спрямо приходите за същата. Конкретни обсъждания на предложенията не бяха направени. Страните се споразумяха следващата среща да се проведе в четвъртък, 12 януари, от 13.00 часа.

„Проведената днес среща показва, че проблемите се решават чрез активен диалог между заинтересованите страни, а не чрез едностранни заплахи и манипулации. Надявам се, че ще съумеем да запазим добрия тон на преговорите и по този начин ще намалим до минимум евентуалните финансови загуби на дружеството при една ефективна стачка”, сподели изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД инж. Евгени Стойков.

„Убеден съм, че ще се стигне до споразумение, което ще позволи по-нататъшното успешно развитие на най-голямото дружество за открит въгледобив в страната. „Мини Марица-изток” е един от най-големите работодатели в България, които нямат задължение към своите работници и служители. Трудовите възнаграждения и всички социални плащания на работещите, договорени чрез Колективния трудов договор, се издължават навреме, което създава предпоставки за една добре работеща икономика в този регион”, изрази своето становище г-н Иво Маринов – председател на Съвета на директорите на компанията.
-vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн