Без малко да изгори Старият общински съвет в Стара Загора

STZAGORA.NET


Пожарна кола и огнеборци гасиха в ранния следобед днес запалване в помещение, намиращо се в сградата, известна на старозагорци като Стария общински съвет.


Огънят тръгнал от приземна битова стая в южното крило, бивше барче на общинския съвет с вместимост около 50 души,  което сега е разделено на 4 клетки. До помещението се влиза през входа на Сметната палата. То е използвано за място за храна от 15 работници на общинското звено “Озеленяване” – център, които поддържат градинките.


Станало е късо съединение в контакт на отоплителна печка, който изпукал и от него излязъл огън. Самата ел.инсталация също е стара и не е издържала. В помещението е имало пожарогасител и огънят е туширан от присъстващите на момента. Но заради силното задимяване и с цел да се предотвратят рецидиви служителите са се обадили в Пожарната. Огнеборците, както личи от снимките, са монтирали линия и са облели за всеки случай стените с малко вода.

Служителите от Сметната палата, които работят по горните етажи, са били бързо евакуирани. Някои от тях по време на инцидента са били в обедна почивка и не са усетили дискомфорт от случилото се.

“Нищо особено. Просто пожарната си направи една мокра тренировка”, обобщи шефката на общинското озеленяване Галя Караджова. Канцелариите на звеното са разположени на третия етаж в отдалечения от запалването северен край на сградата.

Съобщението от пресцентъра на общината:

Няма съществени поражения от пожара в старата общинска сграда

Днес по обед възникна пожар в общинската сграда, намираща се зад Универсалния магазин в Стара Загора. Няма пострадали, нанесени са леки материални щети.

По време на обедната почивка на общинската група по озеленяване, в присъствието на техническия ръководител, се запалва външен кабел, захранващ електрическата печка, която работниците използват за отопление. Огънят тръгва по инсталацията и е загасен с пожарогасител в базата. Служителите на “Пожарна безопасност и защита на населението”, извикани по тел. 112, се отзовават за 3 минути.

Констатирано е, че няма поразена техника, но помещението е неизползваемо и е необходимо извършване на ремонт. В групата работят 18 души, които са настанени временно в три стаи на втория етаж в сградата, съобщи Галина Караджова, началник отдел “Озеленяване и комунални дейности” в Община Стара Загора.

Електроснабдяването в двете крила е възстановено, след като от електроразпределителното дружество EVN допуснаха експлоатация на електрическото табло. В старата сграда на общината в момента освен службата по озеленяване са настанени още няколко общински звена, “Обредни дейности”, част от общинския архив, Административно бюро “Център”, както и звено на Сметната палата, неправителствена организация и др.
-

бутон за социални мрежи

2 коментари on “Без малко да изгори Старият общински съвет в Стара Загора”

  • Emi wrote on 12 януари, 2012, 10:02

    МОКРА ТРЕНИРОВКА – ДРУГИЯ ПЪТ ! ЗДРАВО СИ ГОРЕШЕ ВЪТРЕ

  • изгодни пожарогасители wrote on 13 август, 2013, 12:17

    Добре, че служителите от Сметната палата, които работят по горните етажи, са били бързо евакуирани. Някои от тях по време на инцидента са били в обедна почивка и не са усетили дискомфорт от случилото се. Общо взето са имали късмет хората и не е имало сериозно пострадали за щастие, дано и да не се случва повече. Дали е станал случаен този пжар или не явно не се знае още, важното е че няма пострадали, пък сградата… ако трябва и нова ще се направи, тя може да се възвърне, но не и животът. Благодаря за информацията, често посещавам сайта ви и съм добре информирана.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн