Спасителят от АМ “Тракия” стана “Мъж на годината”!

STZAGORA.NET

Стефан Стойчев

Чирпанлията Стефан Стойчев, който изгаси горящия автобус на автомагистрала “Тракия” на 15 юни 2011 г. и с риск на живота си спаси живота на оцелелите при катастрофата пасажери, е победителят в класацията “Мъж на годината” на “Дарик”. Той води с голяма преднина пред другите двама номинирани – актьора Христо Мутафчиев и спортиста Симеон Щерев.

Наградата бeше връчена тази вечер на специална церемония във Военния клуб в столицата. Тя се присъжда за 21-ви път, но Стефан Стойчев е първият непопулярен човек, който попада сред номинираните за “Мъж на годината”. Той признава, че никога дори и за миг не си е представял, че може да бъде в една категория с Христо Стоичков, Бойко Борисов, Петър Стоянов, Димитър Бербатов, Йордан Йовчев, Матей Казийски и др., но това вече е факт.

През изминалата година 30-годишният мъж видя едно от най-грозните лица на смъртта, спаси хора, намери нови приятели, вече е почетен гражданин на Чирпан и Бургас и първият носител на наградата “Добрият Самарянин”.

И не само това… Часове преди Бъдни вечер (24 декември 2011 г.) кметът на Стара Загора Живко Тодоров (който присъства на церемонията в София) случайно узнава, че Стефан Стойчев е съкратен от фирмата, в която работи. Градоначалникът веднага се свързва с чирпанлията, предлага работа в Общината в сферата на транспорта, обществения ред или сигурността и го кани на следващия ден на среща.

“Всеки трябва да следва мечтите си. На Стефан тя е да стане пожарникар и съм сигурен, че ще успее. Предлагам му работа в Община Стара Загора, докато я сбъдне. Подобни примери на жертвоготовност трябва да насърчаваме. Той ни показа как човек трябва да действа в кризисна ситуация”, коментира тогава Тодоров.

В телефонен разговор, осигурен от кмета, Стефан получи уверението и от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, че ще се сбъдне желанието му да стане пожарникар.
“Най-сърдечно благодаря… Имате най-страхотния кмет”, развълнуван каза Стефан Стойчев и сподели, че приема с чест предложението за работа в Община Стара Загора.
(СН)
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн