Общинският съветник Кристиян Петков: Синодът да се замисли дали няма повече грехове от бездетните

STZAGORA.NET

Кристиян Петков

По еднозначен начин коментира позицията на Светия синод срещу програмата “Ин витро” общинският съветник от ВМРО-БНД в ОС – Стара Загора, Кристиян Петков. Той и колегата му Андон Андонов бяха вносители на предложението, прието вече от ОбС – Стара Загора, за създаване на Общински фонд “Ин витро”.

“Смятам, че Светият синод на Българската православна църква трябва да се замисли, дали няма повече грехове от хората, които искат да имат деца, а нямат тази възможност по естествен път! Програмата “Ин витро” дава възможност на хората да постигнат изключително важното човешко право – да бъдеш родител, да дадеш живот.

Ние от ВМРО настояхме за създаването на Общинска програма за асистирана репродукция, която да е част от социалната дейност на Община Стара Загора. Затова и предложихме създаването на Общински фонд “Ин витро” в нашия град.

Горди сме, че през изминалата година, по наша инициатива, 30000 лева от общинския бюджет бяха отделени за процедури и дейности по асистирана репродукция за бездетни двойки. Аз мисля, че тази помощ към бъдещите родители е в морала на християнското подпомагане и именно затова ще продължим да оказваме подкрепа и занапред. Дори тази година ще гласуваме да бъдат отпуснати повече средства. Даже да ги удвоим!” – заключи Кристиян Петков.

Въпросителни относно Галактион

Днес Старозагорската митрополия остана заключена за медиите, които поискаха да узнаят от първа ръка дали митрополит Галактион е бил член на Съвета на директорите на Тъканна банка Остеоцентър-България. Според централните медии, позовавайки се на ДАКСИ, на 21 ноември 2007 г. Софийски градски съд е вписал Галактион Любенов Табаков като член на въпросния Съвет на директорите. Секретарят на Митрополията обаче ни обясни в телефонен разговор, че името Галактион Любенов Табаков не съществува в правния мир, и изрази съмнение, че може да става дума за друго лице със същото име.

Росица РАДНЕВА

-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн