Икономическа полиция – Стара Загора, получи годишна колективна награда в Министерството на вътрешните работи

STZAGORA.NET
На тържествена церемония в Министерството на вътрешните работи днес бяха раздадени годишните награди “Полицай на годината”. Вътрeшният министър Цветан Цветанов и членове на ръководството на МВР връчиха 4 колективни и 4 индивидуални награди за постигнати високи професионални резултати в борбата с престъпността и опазването на обществения ред.

Първа колективна награда получи сектор “Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР – Стара Загора, с началник главен инспектор Стефан Стоев.

При операция на сектора бяха неутрализирани корупционни практики на служители от Държавна автомобилна инспекция и Агенция “Пътна инфраструктура”. Пресечено е системно получаване на подкупи от собственици на транспортни фирми, работещи на новоизграждащата се магистрала “Тракия”.

При друга професионално проведена операция е прекратена криминална схема. Управителите на 3 дружества, сключили ощетяващи държавата договори за транспортно обслужване с “Мини Марица-изток”, системно са изнудвали собственици на фирми, извършвали автотранспортни услуги за минното предприятие. По-малките фирми били принудени да отчисляват средства от печалбата си в полза на управителите на трите дружества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В актива на Икономическа полиция – Стара Загора, е и разкриването на нова престъпна схема за данъчни измами, реализирана от старозагореца Вихър Марков.

СН)
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн