Горските пак конфискуваха каруци и коне

STZAGORA.NET
Трима нарушители заловиха служителите на Държавно горско стопанство (ДГС) – Стара Загора, по време на акция на 28 декември в землищата на селата Дълбоки, Хрищени и Колена. “По време на проверките хванахме на място трима нарушители от ромски произход. Те извършваха незаконна сеч и бяха с 3 каруци, 3 коня и съответните муниции…”, поясни помощник-лесничеят в стопанството инж. Кънчо Танчев.

Имената на дървосекачите – роми, са Митьо Митев и Михаил Митев от с. Хрищени (най-вероятно братя) и Кирил Арнаудов от с. Елхово. На място са били конфискувани каруците и превозваните незаконно изсечени дърва – 3 кубически метра акация, а конете са на отговорно пазене в домовете на извършителите. Срещу тях ще бъде образувано досъдебно производство, сподели още инж.Танчев.

Припомняме, че това е третата акция на ДЛС – Стара Загора, за последните два месеца. При предишните две – на 10 ноември и 8 декември т.г., установиха поголовна сеч, извършвана от роми край старозагорските квартали “Трите чучура – север” (местността Карасиврия). На място бяха конфискувани 5 коня с 5 каруци, превозващи 5.4 кубически метра незаконно изсечени дърва.

Вчера от ОДВМР – Стара Загора, съобщиха, че полицаи са оказали съдействие на ДЛС “Мазалат”, село Горно Сахране, при установяването на 7 извършители на незаконна сеч. Иззети са били 3 каруци и 11 куб.м дърва за огрев.

Въпреки честите проверки, набезите над гората обаче не спират. Горските от своя страна заявяват, че акциите не само ще продължат, но и ще зачестят.

Росица РАДНЕВА
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн