Полицията уточни обстоятелствата около верижните катастрофи вчера

STZAGORA.NET
Около 08.15 ч. на 27.12.т.г. в платното към Стара Загора във въпросната отсечка от автомагистрала «Тракия» (между с. Плодовитово и Чирпан в посока Стара Загора) се движил патрулен полицейски автомобил – “Лада Нива” със старозагорска регистрация, управляван от 37-годишен мл. автоконтрольор от Районно управление «Полиция» – Чирпан, с който се е придвижвал и друг негов колега от «Охранителна полиция», също на 37 години. Полицаят спира патрулния автомобил вдясно в аварийна лента, като след него спира товарен автомобил «МАН» с пловдивска регистрация, управляван от 53-годишния Л.З. от Раковски, с който се придвижвал и 53-годишният П.С. от Раковски. Движещият се зад т.а. «МАН» товарен автомобил «Мерцедес» със софийска регистрация, управляван от 29-годишния В.П. от София, с който се придвижвал и 30-годишният Г.Б. от София, не се съобразил със затруднените пътни условия (гъста мъгла с ниска видимост), не успрял да спре и се ударил в т.а. «МАН», който пък блъснал спрелия патрулен автомобил и го преобърнал извън пътя заедно с намиращите се в него полицейски служители. От удара Г.Б. получил фрактура на дясното бедро, обслужен е в чирпанската болница и е откаран за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. П.С. получил охлузвания по главата, като след медицинско обслужване в чирпанската болница, е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Двамата полицейски служители също са получили леки наранявания, като след получаване на медицинска помощ в чирпанската болница са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Около 09.30 ч. на същата дата и в същата пътна отсечка се движил товарен автомобил “Мерцедес Актрос” с пазарджишка регистрация, управляван от 28-годишния И.С. от Пазарджик, който не се съобразил със затруднените пътни условия, не успрял да спре и се ударил в намаляващия скоростта пред него лек автомобил “Шкода Фабия” с пловдивска регистрация, управляван от 36-годишния Н.С. от Пловдив. От ПТП-то шкодата е със значителни материални щети.

Около 10.00 ч. на същата дата и в същата пътна отсечка се движил товарен автомобил “Ивеко Дейли” със сръбска регистрация, управляван от 31-годишния М.Ц. от София, с който се придвижвал и 21-годишният С.К., сръбски гражданин. На 170-я километър «Ивеко»-то навлиза в аварийната лента и се удря в спрелия пред него товарен автомобил «ДАФ 85» със софийска регистрация, управляван от 54-годишния Н.В. от с. Стефаново, област Ловеч, като в резултат на удара т.а. «Ивеко» получил значителни материални щети. Пътникът в т.а. «Ивеко» С.К. получил леки наранявания от пътния инцидент, като след като е обслужен амбулаторно в чирпанската болница, е освободен без опасност за живота.

Около 11.00 ч. по автомагистрала «Тракия» в посока от Чирпан за Пловдив се движил лек автомобил “Форд Орион” със старозагорска регистрация, управляван от 57-годишния П.П. от Стара Загора, който на 172-я километър не се съобразил със затруднените пътни условия, не успрял да спре и се ударил в спрелия пред него в лявата лента за движение л.а. “Форд Маверик” с хасковска регистрация, управляван от 41-годишния М.М. от с. Свирково, обл. Хасково. От удара л.а. «Форд» се отклонил вдясно и ударил намиращия се в аварийната лента пешеходец А.М., на 40 години, от София, който получил луксация на лявото коляно (обслужен е амбулаторно в Центъра за спешна медицинска помощ в Чирпан и е настанен за лечение в «Пирогов» – София, без опасност за живота).

На 27.12.т.г. около 08.00 ч. по пътя Стара Загора–Чирпан товарен автомобил “ДАФ 95350″ с великотърновска регистрация, управляван от 28-годишния С.Д. от с. Самоводене, поради движение с несъобразева скорост блъска движещият се отпред т.а. “Мерцедес Спринтер” със софийска регистрация, управляван от 33-годишния Я.Д. от Раднево. От удара управляваното от Я.Д. МПС излиза извън пътното платно и се блъска в парапет на крайпътен мост. От ПТП няма пострадали лица, но са нанесени значителни имуществени вреди по двата автомобила.

На 27.12.т.г. около 08.30 ч. по пътя Стара Загора–Чирпан специален автомобил “Фиат Дукато” – хладилник, с бургаска регистрация, управляван от 25-годишния Й.Д. от Айтос, поради движение с несъобразена с конкретните условия на видимост (мъгла) и интинзитет на движението скорост, застига и блъска движещия се отпред л.а. Ситроен «С4» със сливенска регистрация, управляван от 65-годишния П.С. от Сливен, който напуска пътното платно и излизайки извън пътя, се блъска в крайпътна канавка. П.С. получил натъртване на гръдния кош, но след медицинско обслужване в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора е освободен без опасност за живота.
——
На 27.12.т.г. около 10.00 ч. на изхода на бензиностанция «БМ Ойл» в Стара Загора, разположена на ул. «Мусала», л.а. “Опел Вектра” със старозагорска регистрация, управляван от 21-годишния И.К. от Стара Загора, отнема предимството и блъска пресичащия на пешеходна пътека тип «Зебра» пешеходец А.Д., 66-годишен от Стара Загора, който с натъртване на гръдния кош е обслужен амбулаторно в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора и е освободен, без опасност за живота.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева

-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн