Запалиха пикап в Стара Загора

STZAGORA.NET
Пикап “Нисан Фронтиер”, паркиран на старозагорската ул.”Христо Ботев” 124, до кафе “Мираж”, е бил запален рано тази сутрин. Колата е фирмена собственост на 43-годишния Красимир Кирев, който заедно със сина си Николай стопанисва кафенето.

За горящия автомобил е съобщено в полицията около 02.18 часа. Установено е, че пожарът е възникнал чрез запалване на предната лява част, лявата гума и вътрешността на купето на “Нисан”-а. Огънят е изпепелил автомобила напълно. От пожара е обгорен частично (в предната дясна част – броня, фар и калник) и паркиран в близост лек автомобил “Опел Вектра”, собственост на 37-годишен старозагорец.

Синът Николай Кирев сподели за медията ни, че е бил уведомен от съседи за горящия автомобил. “Бях на бар с приятели и съсед ми се обади, че колата ни гори. Първоначално помислих, че е шега. Докато дойда до вкъщи – за около пет минути, пожарникарите бяха угасили огъня. Ако се бяха забавили дори с минута, и другата кола е щяла да изгори”, каза той. Николай Кирев е категоричен, че до палежа не са получавали никакви заплахи.

Той съобщи още, че пикапът стои постоянно на паркинга пред дома им, където е и кафето. Семейството няма никаква представа за причините и евентуалния извършител на автомобилния палеж: “От полицията коментираха, че не става въпрос за техническа неизправност, а за умишлен палеж”, каза още Кирев.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на установяване.

Росица РАДНЕВА
-

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “Запалиха пикап в Стара Загора”

  • newyorker wrote on 29 декември, 2011, 20:52

    Благодарение на ОБЩИНАТА , която беше оставила точно тази вечер уличното осветление в този участък на улиците “Хр. Ботев” и “Стефан Караджа” да НЕ работи!!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн