Коледа донесе на Спасителя от магистрала “Тракия” работа в община Стара Загора и нов джиесем

STZAGORA.NET

Министър и кмет предложиха да назначат останалия без работа Стефан Стойчев

Кметът Живко Тодоров посрещна Спасителя от "Тракия" Стефан Стойчев пред Общината.

На Коледа стават чудеса, потвърди случилото се днес в Община Стара Загора. Кметът Живко Тодоров покани на среща чирпанлията Стефан Стойчев – 29-годишният спасител на пътниците от катастрофиралия и запалил се автобус на магистрала “Тракия” през лятото, и му предложи работа в общинската администрация. “Когато някой помогне на обществото в миг на беда, е редно и обществото да му помогне, когато се наложи”, каза Живко Тодоров.

Снимка за спомен пред кметовете на Стара Загора от един хубав ден.

Едновременно с това, докато беше при кмета, с героичния комбайнер от Чирпан по телефона се свърза и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тъй като е известно, че детската мечта на Стефан е била да стане пожарникар, и че неотдавна е потърсил работа в пожарната в Чирпан, но се е оказало, че нямат свободен щат министърът също му предложи назначение в структурите на Областното управление “Пожарна безопасност и защита на населението”. На първо време, докато се извършат необходимите за целта формалности, чирпанлията ще работи в транспортното или охранителното звено на Община Стара Загора. Що се отнася за високите изисквания за работа в структурите на МВР, кметът отбеляза, че Стефан вече е издържал най-важния тест – за човечност и жертвоготовност в името на другите.

Тъй като преди три дни е бил откраднат мобилният телефон на Стефан, поредният жест на благодарност към него днес бе от МТел. Служител на компанията му връчи чисто нов джиесем “Nokia С3″.

Представител на МТел подари на Стефан нов телефон "Nokia С3"

Преди 10 дни Стефан Стойчев стана първият носител на новоучредената награда “Добрият Самарянин” на старозагорското сдружение “Самаряни”. Той води и в годишната класация на Дарик радио “Мъж на годината”.
-

бутон за сайт

2 коментари on “Коледа донесе на Спасителя от магистрала “Тракия” работа в община Стара Загора и нов джиесем”

  • diva wrote on 26 декември, 2011, 14:07

    Браво на това смело момче. От такива хора се нуждае страната ни. Те трябва да работят за благото на народа си, защото доказаха, че го обичат. Пожелавам му Весели празници, много здраве на семейството му и лично щастие!

  • Иванина wrote on 31 декември, 2011, 16:15

    Поздравления на този смел и човечен българин!!!Пожелавам му много здраве и успехи занапред .


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн