Бойко Борисов инспектира строителството на магистрала “Марица” край Чирпан

STZAGORA.NET

“На всички в държавата се отвориха досиетата, и техните да се отворят. Имат гузна съвест. Някои казват – те са независими от държавата, като са независими, не би трябвало да имат досиета, не би трябвало да се подписват някъде.” Така премиерът Бойко Борисов коментира днес отказа на част от владиците от Светия синод да бъдат отворени досиетата на висшето духовенство.

След посещението в Първомай министър-председателят инспектира набързо строителството на последната отсечка на автомагистрала “Марица” от с.Оризово до Димитровград, на която в началото на август направи първата копка. Той разговаря със строителите, след което обяви, че всичко върви по график и се надява така да продължат. Изпълнител на строителните работи е италианската компания “Кооператива Муратори Чементисти”.


Бойко Борисов не се съгласи с данните от социологическо проучване, според което заплатите у нас са замръзнали на нивото от 1995 година, и поясни, че който работи добре, получава много добра заплата, хората с два езика, висше образование и квалификация винаги си намирали работа и били добре платени, за разлика от тези, които си стояли вкъщи и мрънкали.

Той не скри задоволството си от потвърдената от “Стандард енд Пуърс” перспектива за развитие и посочи, че рейтингът на Унгария е намаляван три пъти за една година. “И се наредиха пред Международния валутен фонд, искат пари оттам, вдигат с години пенсионната възраст, милиарди кредити, които следващите поколения трябва да плащат, заради това, че техният социалистически премиер преди 4-5 години вдигна двойно пенсиите и заплатите и обрече държавата сега с кредитен рейтинг боклук”, коментира премиерът. И добави, че това не се харесва на хората, но им гарантира бъдещето и се надява един ден това да бъде оценено.

На журналистическо питане кога Стара Загора ще има нов областен управител, той отговори: “Тези дни”.

Пожеланието му за Коледа е всички да са живи и здрави и да си изкарат хубаво празника.

Таня ИВАНОВА
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн