Предстоящо в Стара Загора: Официална премиера на последния филм на Велко Кънев

STZAGORA.NET

Във вторник, 20 декември, А+ Синема и Cinema City Стара Загора официално ще представят в Стара Загора новата българска романтична лента “Още нещо за любовта”. На събитието (от 17.45 ч) ще присъстват режисьорът Магдалена Ралчева и голямата българска актриса Мария Статулова.

Премиерата ще бъде в памет на един от най-обичаните български актьори Велко Кънев, който направи своята последна роля в киното именно в “Още нещо за любовта”. Приживе той не криеше своята гордост от продукцията, която ще остане един от последните му подаръци към хилядите му почитатели.

В романтичната история, вдъхновена от действителни личности от българската история, участват звездите Калин Врачански (“Стъклен дом”, “Забранена любов”), Симеон Лютаков (“Седем часа разлика”), Мария Статулова (“Откраднати очи”, “Да обичаш на инат”, “Дами канят”), Сепиде Делфоруз, Димо Алексиев (“Седем часа разлика”, “Лора от сутрин до вечер”) и Велко Кънев (“Време на насилие”, “Да обичаш на инат”, “Оркестър без име”).

Филмът разказва за историческата личност д-р Иван Руменов (Калин Врачански) – светило в българската хирургия и асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев. Сценаристът Георги Данаилов се е отклонил от историческите събития и е поставил героите в центъра на една вълнуваща история за силата на любовта и за отговорността, която идва с хипократовата клетва.

“Още нещо за любовта”

Режисьор: Магдалена Ралчева

Сценарист: Георги Данаилов

Оператор: Александър Лазаров

Композитор: Божидар Петков(Награда за най- добър композитор на Българската Филмова Академия за музиката към филма “Още нещо за любовта” 2010 г.)

Художник: Владимир Лекарски

Художник по костюмите: Марта Миронска (Награда за най-добър художник на костюми на Българската Филмова акадекмия за филмите “Още нещо за любовта” и “Цахес” 2010 г.)

Продуцент: Станимир Трифонов – Филмова Студия “Време”

В главните роли: Калин Врачански, Симеон Лютаков, Сепиде Делфоруз, Мария Статулова, Велко Кънев, Йосиф Шамли, Димо Алексиев

Филмът има награда за най-добър оператор на 14-тия Международен Бердянски филмов фестивал в Украйна. 

Филмът „Още нещо за любовта“ е създаден по действителен случай. Историята ни пренася в 1945 г., когато младият д-р Иван Руменов, асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев (известен учен, хирург, създател на новата българска клинична хирургия, министър на вътрешните работи и народното здраве), е интерниран във Варна. Там той се запознава с арменеца фотограф Дикран, любимец на целия град. Чрез Дикран д-р Руменов преоткрива истинското приятелство и радостта от живота.

За беда Дикран претърпява злополука и състоянието му е критично. Лекарите не дават никаква надежда за живота му. Тогава в болницата се появява красива жена, която настоява да се омъжи за Дикран независимо от безнадежното му състояние…

Магдалена Ралчева е завършила кино- и телевизионна режисура в НАТФИЗ „Кр.Сарафов” през 2005 г. Автор е на три късометражни и поредица от документални филми. Новелата й „Наемателят” е отличена със специалната награда на АRT-TV Сърбия през 2008 г.

-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн