11 неправителствени организации и клубове канят на благотворителна вечер за децата на Стара Загора във вторник

STZAGORA.NET
За трета поредна година неправителствени организации и клубове от Стара Загора заедно организират Благотворителна вечер „За децата на Стара Загора”. Всяка година повече от 200 старозагорци присъстват на благотворителното събитие. В резултат на дарителската кампания се набират средства, с които се подкрепят различни каузи и проекти на местни организации.

Тази година благотворителната вечер ще се проведе на 20 декември от 18:30 часа, в Младежкия дом, бул. „Патриарх Евтимий” 176.

Съорганизатори на събитието тази година са:

- Европа Директно,
– Обществен дарителски фонд,
– Търговско-промишлена палата.
– Ротаракт Клуб,
– Ротари Клуб,
– Зонта Клуб,
– Иннер Уийл Клуб,
– Интеракт Клуб,
– Лайънс Клуб Стара Загора – Августа,
– Лайънс Клуб Стара Загора – Тракия,
– Младежки общински съвет,
Партньор на инициативата е Община Стара Загора.

Както всяка година, гостите на събитието ще могат да опитат ястия от „Коледната трапеза на обединена Европа”, представящи всяка една от 27-те страни членки на ЕС. Те са приготвени от ученици от ПГОХ „Райна Княгиня”.

Всички присъстващи ще имат удоволствието да чуят коледен концерт в изпълнение на деца и млади таланти от Стара Загора.

Желаещите да допринесат за каузата на кампанията ще имат възможността да участват в благотворителен търг на художествени предмети и кулинарни изкушения. Част от предметите, които ще се предлагат на търга, са:
- Тениска и топка с автографи на футболистите от ПФК „Берое”;
- Детски стол, люлеещ се стол и барплот столове, предоставени от „Средна гора” АД
- Кукерска маска, кукла от естествени материали и ръчно изрисувани съдове от децата от ДДЛРГ „Незабравка”;
- Автентични стари книги, дарени от Библиотека „Родина”

В приготвянето на кулинарните изкушения участие засега са потвърдили ресторантите “City”, “Enoteca Merry’s”, “Fusion”, “Бухчевата къща”, “Ефир”, “Империя”, “Тангра”, “Форум”, “Чевермето”, “Щастливеца”.

Набраните средства от кампанията ще сформират финансов ресурс, който да бъде разпределен след провеждането на публичен конкурс. Ще се събират проектни предложения за извънучилищни дейности за деца и младежи в следните области: спорт, изкуство и наука.

Покани за събитието могат да се закупят в офиса на: Обществен дарителски фонд – Стара Загора – ул. „Граф Игнатиев” 14 (тел. 042/602-155), както и във всеки един от участващите клубове или на входа преди събитието.
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн