Само 10 са заявките в областта за програмата “Училищен плод”

STZAGORA.NET
Едва 10 са учебните заведения, заявили участие в програмата “Училищен плод” за Старозагорска област. Това става ясно, след като изтече крайният срок за кандидатстване в европейската програма за подобряване на общественото здраве и предотвратяване на социалнозначими болести. Най-малко заявки са подадени за град Стара Загора, въпреки че училищата до 4-ти клас в града са 35, а детските градини – 25. Традиционното оправдание на директорите е, че процедурата за кандидатстване е доста сложна.

Едно от училищата, което ще получава плодове за децата, е IV Основно училище “Кирил Христов”. Директорът Господин Балакчиев коментира, че тази година процедурата е дори по-опростена в сравнение с миналата, тъй като се изискват по-малко документи за кандидатстване по програмата. Плащането на доставчиците е в рамките на 3 месеца. Затруднението, според него, идва оттам, че парите по програмата не се превеждат навреме и училището трябва да отдели от собствения си бюджет, за да спази определения срок.

Жанета ДЕЯНОВА
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн