Регламентират таксиметровите пиаци в Стара Загора

STZAGORA.NET
Узаконяването на старите пиаци за таксиметрови автомобили в централната градска част и необходимостта от изграждане на „джобове” за обособяването на нови, обсъдиха днес представители на таксиметровите превозвачи на територията на община Стара Загора с кмета Живко Тодоров, ресорния зам.-кмет Йордан Николов и служители от отдел „Организация и контрол на транспорта” в общината. Срещата с проведе по искане на Тодоров във връзка с поетия от него ангажимент като кандидат за кмет на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината.

От името на превозвачите Николай Огнянов постави въпроса за недостатъчния брой на местата за пиаци в града. Участниците в срещата направиха предложения за премахване на някои от сега съществуващите и обособяване на нови, които да отговарят на търсенето и по-голямото удобство на гражданите, ползващи таксиметров превоз.

Ръководството на общината пое ангажимент да сформира работна група, която съвместно с представители на таксиметровите превозвачи ще направи оглед на предложените места. Тези, които отговарят на изискванията за безопасност на движението, ще бъдат включени в предложение до Общински съвет Стара Загора за обособяване на допълнителни таксиметрови стоянки на територията на Стара Загора.
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн