Осъдиха бивш старейшина за клевета

STZAGORA.NET

Светломир Желязков

Бившият общински съветник от “Нова сила” Светломир Желязков вчера бе осъден за клевета. Наложеното му административно наказание от състав на Районен съд – Стара Загора, е глоба от 1000 лв.

Делото за клевета срещу Желязков беше заведено от старозагорския съветник от ВМРО-БНД Кристиян Петков в началото на тази година. На 2 януари т.г. Желязков отправи от местна телевизия няколко обвинения към Петков, които по-късно се оказаха неподплатени с доказателства. Обвиненията включваха конфликт на интереси и незаконосъобразни действия с цел личностно облагодетелстване. Вследствие на това “войводата” бе призован да отговаря пред антикорупционната комисия към Общинския съвет и пред “Икономическа полиция”.

Кристиян Петков

И двете обвинения бяха признати за неверни, въпреки че споменатата комисия се председателстваше от съпартиеца на Желязков – Георги Трендафилов. Впоследствие “новосилецът” поднесе извиненията си на Петков на свикана за целта пресконференция, но така или иначе през април Районният съд даде ход на делото, приключило вчера с осъдителна присъда.

Това е третата поред присъда за клевета срещу общински съветник от мандат 2007-2011 г. Най-високото наказание, наложено от съда по трите казуса, беше на старейшината от БСП Борис Боричев, който на първа инстанция беше осъден да заплати на бившия зам.-кмет на Община Стара Загора Велизар Балабанов сумата от 8000 лв.

“Удовлетворен съм от решението на съда и няма да протестираме присъдата, защото това беше един морален акт, а не акт за спечелване на пари”, коментира пред медията ни победителят от делото, приключило вчера – Кристиян Петков.

Йовка НИКОЛОВА
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн