Осем от осем за баскетболния “Берое”

STZAGORA.NET/www.beroebasket.com
Баскетболистите на “Берое” записаха поредна осма победа в шампионата на “А” група въпреки отсъствието на своя капитан Бойко Миленков. Този път в Стара Загора пред тях преклониха глава младите състезатели на “Черно море” от Варна. Победата на заралии с резултат 76:64 не дойде никак лесно и бе поставена под съмнение, след като “моряците” стопиха почти 21 точки пасив през третата част.

Срещата започна равностойно, като в края на първата част беройци вече се чувстваха пълновластни господари на терена и водеха комфортно с 8 точки – 27:19. Разликата продължи да се вдига методично през втората част след атрактивни отигравания на Загоров и Димитров от домакините и достигна 21 точки на полувремето при резултат 48:27.

Съвсем неочаквано за всички зрители от началото на третата част зоновата защита на варненци разколеба състезателите на Георги Младенов и разликата започна драстично да пада, като в период на няколко минути се задържа от 1 до 3 точки. Часта приключи с минимална преднина на “Берое” 56:53, като нито прекъсванията, нито хокейните смени не помагаха на зелено-белите да излезнат от лошата серия.

Статуквото се запази в началните минути на заключителната четвърта част от мача. Точно тогава, най-вече благодарение на мощната подкрепа от публиката, беройци здраво затегнаха защитата и се откъснаха в резултата с десетина точки.

След края на срещата, видимо разочарован от своите възпитанници, Георги Младенов не беше словоохотлив: „Не искам да говоря сега, мога да кажа някоя глупост. Искам да преспя и да осмисля на трезва глава къде бъркам аз и къде бъркат момчетата. Не мога по никакъв начин в момента да си обясня срива, който допуснахме в третата част… На този етап искам да се извиня на всички фенове на “Берое” за продукцията, която демонстрирахме през нея.“

Последната среща за “Берое” през есенния полусезон ще бъде следващата неделя в Русе при визитата на местния “Дунав 2007″.
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн