Изпитател простреля с “Калашников” колега-стрелец в оръжейницата “Арсенал”

STZAGORA.NET
На 10.12.2011 г., събота, около 12:00 ч. в РУП-Казанлък е получено съобщение за злополука в оръжейницата “Арсенал”, съобщиха от полицията. На същата дата около 11:30 ч. в Завод 1, в закрит изпитателен полигон, при прострелване на огнестрелно оръжие – автомат “Калашников”, е бил произведен изстрел от 44 год. Г.Б. от гр. Крън на длъжност контрольор-изпитател във фирмата, при което е прострелян в областта на гърдите С.К. (46 г.) от Казанлък, изпълняващ длъжността стрелец-изпитател. Веднага след случилото се инспектори от Инспекцията по труда са направили оглед на местопроизшествието.

Пострадалото лице е откарано и настанено за оперативно лечение в ОАРИЛ при МБАЛ-Казанлък, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство в РУП-Казанлък, като работата по изясняване на случая продължава.
* * *
Първоначалната версия гласи, че прострелването е станало по невнимание. При изпитването на автомата, който е бил поставен на станок, е паднал пълнителят му и работещият с него Г.Б. го подал на колегата си. За зла участ в цевта е имало патрон, който е ранил тежко С.К.

Пострадалият веднага е бил откаран в МБАЛ – Казанлък, където вчера е бил опериран. По последна информация, състоянието му е стабилно и към настоящия момент е вън от опасност.

Йовка ВЕЛИКОВА
-vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн