Живко Тодоров със званието “Рицар на годината”

STZAGORA.NET

Великият приор на Велик приорат България Румен Ралчев (вдясно) връчи сертификата за званието и придружаващата го пластика на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Снимка - в."Монитор".


Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров получи званието „Рицар на годината” от Великия приорат на Ордена на рицарите тамплиери – България, съобщиха от пресцентъра на общината. То се присъжда за високи социални постижения, рицарска дейност и изповядване на рицарски идеали, което означава чрез личността и професията да работи в полза на хората.

На четвъртия бал на тамплиерите в събота вечерта на бляскава церемония в столичния „Кемпински хотел Зографски” сертификата и статуетката му връчи Великият приор на Велик приорат България Румен Ралчев. Посланието към най-младия кмет в България беше – „Това отличие да напомня на Живко един ден, че и ние сме били съпричастни към бъдещите му успехи”. Ралчев му пожела още да работи в полза на обществото, в подкрепа на младите хора, като един от тях.

Тазгодишният бал премина под мотото „Гражданските сдружения са тези, на които обществото трябва да заложи, в помощ на хората и на децата”. Основен акцент на бала бе провеждането на традиционния благотворителен търг, на който бяха събрани над 14 000 лв.

За 2010 г. кметът на София Йорданка Фандъкова бе удостоена със званието „Дама на годината”.
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн