Ученичка опита да се самоубие в училище

STZAGORA.NET
18-годишна ученичка от Хуманитарна гимназия “Св.Св. Кирил и Методий” в Казанлък направи опит за самоубийство в сряда сутринта в училище.

Момичето прерязало повърхностно вените си с бръснарско ножче и се опитало да скочи през прозореца на класната стая, намираща се на втория етаж на сградата. Само светкавичната намеса на неин съученик предотвратила най-страшното.

Това е вторият опит за срязване на вените в рамките на две седмици от дванайсетокласничката Бонка.

Рано сутринта се оказало, че класът на момичето няма учебен час. Бонка и нейната приятелка купили от близък супермаркет бутилка водка и бръснарско ножче. Двете девойки пили водката, в резултат на което Бонка предприела и крайната мярка, но за щастие успяла само повърхностно да се самонарани.

След намесата на нейния съученик, момичето е откарано в Спешния център в Казанлък, където е оставено на системи. По-късно е заведено в дома си от своята класна. Бонка живее в Овощник, без родителите си, само с баба си и дядо си.

Засега не са ясни причините, накарали дванайсетокласничката да посегне на живота си.

“За инцидента бяхме своевременно уведомени от директора на гимназията Слави Радев и очаквам неговия подробен доклад, за да уведомим министъра на образованието”, заяви за медията ни Татяна Димитрова, началник на Регионалния инспекторат по образованието. “Незабавно изпратихме психолог от нашия мобилен кризисен център, който ще се срещне и разговаря с класа и с момичето, което вече е в дома си. Въпреки че дванайсетокласничката е пълнолетна, тя все още е ученичка и затова със случая се занимават Отделът за закрила на детето, Полицията, Общината и училищното ръководство”, допълни началникът на Инспектората.

Деляна БОБЕВА
Росица РАНЧЕВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн