Старозагорски депутат стяга партия, коректив на ГЕРБ

STZAGORA.NET

Тодор Великов

Новата политическа формация “България на гражданите и регионите” ще бъде създадена до няколко месеца, съобщи за медията ни Тодор Великов, депутат от 27-ми Старозагорски избирателен район. На парламентарните избори през 2009 година той влезе като водач на листата на “Ред, законност и справедливост”, но преди малко повече от година напусна групата и в момента е независим. Полагащите му се средства от държавната субсидия са пренасочени към парламентарната група на ГЕРБ. Той присъства на полагането на клетва на новоизбраните кмет и общински съветници в Стара Загора заедно с депутати от управляващата партия.

“Първоначалният замисъл е това да бъде гражданско движение, което да прерасне в партия. В развитите демокрации в Европа превес имат регионите, нормално е и при нас да бъде така. По този начин ще се реализира и идеята за децентрализация на местната власт. Органите на местното самоуправление ще имат стимул и при по-голяма активност на местните лидери към градовете и регионите ще се насочват и повече средства”, коментира Великов.

Партията ще бъде дясно ориентирана и ще бъде коректив, а не конкуренция на ГЕРБ. В момента Тодор Великов и съмишлениците му провеждат срещи и разговори по регионите, за да търсят активни личности, които трябва да бъдат и нови лица, необвързани с политически провали.

Таня ИВАНОВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн