Цена Велкова е новият секретар на община Стара Загора

STZAGORA.NET

Цена Велкова

От 1 декември за секретар на Община Стара Загора е назначена Цена Веселинова Велкова, съобщиха от пресцентъра на общината. Тя заема длъжността по чл.81 Б от Закона за държавния служител и съгласно сключено споразумение с врид Областния управител Димитър Драчев.

Цена Велкова има две магистратури – по Българска филология и по право от Великотърновския университет «Св. св. Кирил и Методий». Средното си образование е завършила в Гимназия «Неофит Рилски», гр. Твърдица.

Целият и трудов стаж до момента е преминал в Областна администрация – Стара Загора, където започва работа през 1999 г. на длъжност Юрисконсулт в Дирекция АПОФУС (Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността). Само след година вече е Младши юрисконсулт в същата дирекция, а през 2003 г. заема длъжността Главен юрисконсулт, на която остава до 12 май 2010 г., когато е назначена за Директор на Дирекция АПОФУС.

За четвърти пореден мандат секретарската длъжност в Община Стара Загора се заема от дама. Последна на този пост беше Николина Горова. В досегашните кметски управи на секретаря бяха поверени редица задължения и правомощия, а какъв ще бъде новият му статут, ще стане ясно, след като бъде приета новата структура на Общината.

Цена Велкова не е член на партия ГЕРБ, а с назначаването й новият кмет Живко Тодоров де факто спази дадената дума предизборно, че ще подбере екип от професионалисти, а не от партийци.
(СН)
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн