Пета от пет за “Берое”!

STZAGORA.NET/www.beroebasket.com
Баскетболистите на “Берое” записаха 5-та поредна победа с резултат 103:86, този път при визитата си на “Овъргаз HomeLine” и водят убедително в мъжката “А” група без загуба в изиграните досега 5 кръга. Срещата се игра в зала НСА пред солидна група фенове на беройци, които през цялото време деряха гърла в тяхна подкрепа и създадоха илюзия, че мачът се играе в Стара Загора.

Още в началните минути заралии поеха контрола в играта на терена и разликата неусетно достигна десетина точки в тяха полза след успешни изяви на Планимир Дафинов и Сергей Цветков. Домакините от “Овъргаз” нямаха никакво намерение да се предават и най-вече благодарение на успешната далечна стрелба на Дамян Стоянов държаха зелено-белите под напрежение. Така първата част приключи 28 на 21 в полза на “Берое”.

Аналогично се развиха събитията и във втората част. Младите състезатели на домакините се опитваха всячески да стопят пасива, но няколкото пъти, когато бяха най-близо да обрата, опитните играчи на “Берое” отбелязваха серии по няколко безответни коша и връщаха разликата над 10 точки. Така методично дистанцията се увеличи до 12 точки за гостуващия отбор на полувремето.

Третата част започна с 2 поредни успешни далечни стреби на Васил Бачев и Иван Тилев, но ентусиазмът на домакините беше охладен от няколко поредни тройки на Бойко Миленков. Оттук до края на частта елементът защита отсъстваше и противниците си разменяха лесни кошове, без някой от отборите да добие превес, като съотношението в резултата не се промени – 66:78 за “Берое”.

Заключителната част протече по подобен сценарий. Въпреки усилията на Иван Тилев, беройци в лицето на Милен Димитров, Петър Загоров и Тодор Тенев господстваха почти изцяо в подкошиято. С приближаване края на срещата състезателите на “Овъргаз” опитаха и хаотични далечни стрелби, но това само даде възможност на заралии да увеличат разликата до 16 точки.

След последния съдийски сигнал старши треньорът на “Берое” Георги Младенов не пестеше критиките към своите възпитанници и каза за www.beroebasket.com: „Чесно казано, бесен съм! Да, печелим, нямаме загуба, но искам да го направим по моя начин. Не може този отбор на “Овъргаз” да ни вкара 87 точки. Няма как да стане! Вместо от 15 точки разлика да прекършим противника с 30 и нагоре, ние пак ги вкарваме в мача. Безобразна защита! Какво да говоря. Много имам да говоря, но каквото имам да казвам, ще го кажа на момчетата в съблекалнята. Ако сме тръгнали за НБЛ с тази игра, доникъде няма да я докараме. И нямаме никакви извинения. Видяхте ли каква публика имахме в залата!? “

В поредна дерби среща от следващия кръг “Берое” приема втория във временното класиране “Академик” Пловдив на 27 ноември, неделя, от 17.00 часа в Общинска спортна зала – Стара Загора.
-vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн