Съдът отряза БСП за изборите в Казанлък

STZAGORA.NET

Иван Гороломов

Жалбата на БСП-Казанлък, с която се искаше касиране на изборите за общински съветници, е отхвърлена от Административeн съд – Стара Загора.

Според Иван Гороломов, председател на Общинския съвет на партията, формалната причина за прекратяване на делото е неспазване на дадените от съдията указания за представяне на официални пълномощни на юриста по делото Милена Кацарова. По думите му документът е изпратен в законоустановения срок по имейла, а по-късно е представен и оригиналът. Съдът обаче се е произнесъл, че е трябвало да бъде изпратен не само по електронната поща, а и внесен по официален път в оригинал.

“При първоначалния разговор със съдия Ирена Янкова останах с убеждението, че е възможно изпращането на документа по електронен път да се смята за спазване на срока. Оказа се обаче, че имейлът, който аз съм изпратил, не фигурира в папките по делото”, заяви Гороломов, който си обяснява случилото се и с направения отвод по делото на съдия Ирена Янкова. Той не скри учудването си от факта, че Административният съд в Стара Загора не приема електронното пълномощно като документ по упълномощаването на адвоката на БСП, а в същото време изпраща по факс определението, с което се дава тридневен срок за предоставянето на документа за оторизиран юрист по делото. Иван Гороломов съобщи още, че в 7-дневен срок БСП-Казанлък ще обжалва пред Върховния административен съд решението за отхвърляне на жалбата.

Досега в Административния съд в Стара Загора са подадени общо 25 жалби срещу решения на ОИК в Старозагорска област от Местни избори 2011 г. По три от жалбите съдът разпореди да бъдат преброени недействителните бюлетини. Преброяването за Раднево и с.Змейово приключи и се чака решението на съда, а на 23 ноември предстои броенето на бюлетините от Гълъбово.

Жанета ДЕЯНОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн