Лидери на местната власт стават кръстници на деца от дом “Незабравка” по Коледа

STZAGORA.NET

Малчуганите от Дом за деца лишени от родителски грижи„Незабравка” в Стара Загора бяха днес в Катедралния храм „Свети Димитър”, за да почетат деня на Християнското семейство заедно с бъдещите си кръстници – заместник-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова и председател на Общински съвет Стара Загора Емил Христов.

Отец Тодор прочете молитва за здраве и благоденствие на дечицата, повечето от които за първи път прекрачват прага на църква. „От 38 общо възпитаници на дома само 5 дечица са православни християни. За всички нас е голяма чест, че ще имат такива кръстници и всички се готвим за събитието, което ще се случи в светлите и духовни дни преди Коледа” – каза директорът на дома Радина Стоянова.

Петнайсетте малчугани днес разгледаха храма и специално иконата на Въведение Богородично – „Тогава малката Мария, на вашите години – на 4 годинки – е заведена от родителите си в храма, за да стане християнка” – разказа отец Тодор.

В събота в Синдикалния дом на културата в Стара Загора 16 малки „незабравки” пяха и танцуваха на благотворителен концерт, организиран от сестрите-ученички Елвира и Яница Лазарови от Стара Загора. За втори път след 1 юни сестрите събират местни изпълнители и гости, за да наберат средства за закупуването на пързалка за дом „Незабравка”. От първия концерт бяха събрани 200 лв., от съботния – 300 лв. и отделно Ясен от Група „Те” дари 100 лв.

Така средствата за пързалка вече са факт,а скоро малчуганите ще имат и пантофки и други необходими дрешки и пособия. Те вече изработват и картичките, поръчани от председателя на Общински съвет в Стара Загора, които институцията ще иззпраща за Коледа и Нова година. От постъпването си в дома през септември месец досега новите „Незабравки” са разучили 8 песни и 3 невероятни танца, които представиха за първи път и зарадваха публиката си в събота вечер.

Уляна Кьосева,
Пресцентър Община Стара Загора
-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн