Рутинна победа за баскетболния “Берое”

STZAGORA.NET/www.beroebasket.com

Пред погледа на повече от 700 почитатели баскетболният “Берое” победи рутинно “Видабаскет” с 90:73 точки в мач от четвъртия кръг на мъжката “А” група. Така преди последния мач от кръга старозагорци оглавяват еднолично класирането без загубена среща.

Гостите пристигнаха в Стара Загора без загуба в досега изиграните мачове от първенството, но интрига на игрището нямаше. Беройци започнаха съсредоточено и след добри изяви в подкошието на Георгиев и Загоров съвсем скоро натрупаха двуцифрена преднина. След това обаче настроението им за игра като че ли поспадна. От своя страна повратливите състезатели на видинчани Пангаров и Борисов често успяваха да затрудняват домакините и къде с успешна далечна стрелба, къде с остри пробиви успяваха да поддържат пасива си в прилични граници. Така след тяхна добра серия от 8 поредни точки първата част приключи с 24:20 за “Берое”.

Картината на терена през втората част и въобще до края на мача не се промени. Беройци господстваха в подкошието, но правиха и непростими индивидуални грешки и пропуски. До края на срещата разлика не падна под 10 точки, но в моментите, когато можеше да се потърси по-убедителен резултат, заралии демонстрираха аристократично снисхождение, което в друг мач може да им изиграе много неприятна шега. Над всички в двубоя беше Загоров със своите 28 точки и 10 борби, а Сергей Цветков и Милен Димитров също записаха двуцифрени постижения. Трябва да се отбележат и първите игрови минути за Александър Гогов след близо едногодишно възстановяване от контузия. След срещата, крайно недоволен от играта на своите възпитанници, Георги Младенов подхвърли лаконично: “Сега разбрахте ли защо предпочитах да загубим в Благоевград?”. Малко по-словоохотлив беше помощник-теньорът Константин Боев. Той сподели: “Гостите от “Видабаскет” са ни традиционно неудонбни противници. В гардовата линия те разполагат с няколко бързи, остри състезатели, които ни създадоха много грижи. Нека да не служи като оправдание, но поради заболяване в мача не участва Миленков, а по същата причина не можахме да използваме пълноценно Георгиев, Ванчев и Раднев. Аз лично очаквах неприятен мач, но с всичките глупости, които направихме, все пак спечелихме убедително”.

Следващата среща на “Берое” е гостуване на “Овъргаз Home Line” на 20 ноември, неделя, от 18.30 часа в зала “Христо Ботев” в столицата.
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн