Брожения в “Спешна помощ”

STZAGORA.NET
На общо делегатско събрание в края на седмицата персоналът на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора прие протестна декларация срещу преминаването му към Окръжната болница. Тя е изпратена до парламента, Министерския съвет и президента.

“Още на срещата с министъра на здравеопазването в Пловдив, където преди десетина дни се събрахме представители на 22 звена от цялата страна, заявихме своята категорична позиция против подобно сливане и сегашната декларация е продължение на това”, каза за медията ни д-р Валентин Вълканов, лидер на КНСБ в Центъра. Той посочи липсата на достатъчно аргументи и разчети, които да обосноват евентуалното преминаване на спешната помощ към общинските болници.

Синдикалният лидер изтъкна, че работещите в сектора са отворени за диалог със здравното и социалното министерство. Но ако това не се случи, близо 300 души лекари, фелдшери, медицински сестри, шофьори на линейки и друг обслужващ персонал имат готовност да напуснат. Това ще бъде като крайна мярка, уточни д-р Вълканов.

Протестни декларации са приети от структурите на “Спешна помощ” и в други градове.

Добрина СЛАВОВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн