Затварят ул. “Гурко” сутрин и вечер

STZAGORA.NET

Поставянето на знаците стана в понеделник следобед (14 ноември).

Улица “Генерал Гурко” ще бъде затворена за движение на автомобили от 7.00 до 9.00 часа сутринта и от 16.00 до 19.00 часа вечер. По пресечките на “Гурко” в момента работници поставят знаците за ограничението.

Промяната се налага заради големите задръствания по може би най-натоварената градска улица, които силно затрудняват движението в центъра на Стара Загора. Ограничаването на движението в пиковите часове се подкрепя от старозагорци, показа наша анкета. Две трети от хората дори са за връщане на старото положение, при което ул.”Гурко” бе достъпна само за колите на градския транспорт и специализираните автомобили. Сега по нея ще могат да преминават в часовете на ограничението само автобуси, тролейбуси и таксита.

От Общината разпространиха този следобед следното съобщение:

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров днес издаде заповед за затварянето за движение на МПС на улица „Генерал Гурко” в отсечката от ул. „Хаджи Димитър Асенов” до бул. „Свети Патриарх Евтимий” в следния часови диапазон: от 07,00 до 09,00 часа и от 16,00 до 19,00 часа. Заповедта влиза в сила от 21.11.2011 г. (Тоест от следващия понеделник, но това не го пише на вече поставените знаци, които, ако не бъдат закрити дотогава,  водачите няма как да не ги спазват – бел. ред.).

„Затвореният участък да бъде обозначен с пътни знаци и сигнализация съгласно изискванията на ЗДП. Забраната не важи за автобусите и тролейбусите, обслужващи линиите от вътрешноградския и междуселищния транспорт, както и за таксиметровите автомобили” – се казва в заповедта на градоначалника. Мярката е обсъдена и на заседание на Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора, проведено на 04 октомври 2011 г.

-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн