Дом за музей “Литературна Стара Загора” обещава общинската комисия по култура?

STZAGORA.NET
Първо редовно заседание проведе на 14 ноември 2011 г. новоизбраната Постоянна комисия по култура и вероизповедания при Общинския съвет на Стара Загора. С изключение на доайена на съветниците Христо Бонев, останалите шестима са за първи път в тази комисия. Тя е с председател Радка Савова от ПП “Атака”, коренячка старозагорка, икономист, 12 години главен експерт в отдел “Култура и вероизповедания” на Общината. Зам.-председател е Петко Петков (ПП ГЕРБ) – педагог, художник и писател, председател на галерия “ВИК”. Христо Бонев и 28-годишният Добрин Янков също са от управляващата партия. Висшето образование на Янков е “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”. Работи във фирма за маркетинг и реклама. Юсни Ибрям е от ДПС. Той е завършил Механотехникума в Стара Загра, семеен е и работи в частна фирма. 36-годиишната Бояна Буюклиева е представител на БСП. Тя е магистър по специална педагогика и е асистент в Педагогиическия факултет на Тракийския университет. Има две големи деца. Неврохирургът д-р Мариус Кирков е също от БСП.

На прима виста съветниците поставиха своите стратегически за мандата задачи: намиране на дом за бездомния вече 20 години уникален музей “Литературна Стара Загора”; четири години след построяването и обзавеждането да бъде отворен Културно-информационният център в квартал “Лозенец”; уточняване на функционалната характеристика на бившето кино “Желю Диманов”, занемарено преди поовече от 10 години и възстановяване на дейността на заключения Център за научно-техническо творчество.

Предложенията са за изнесени заседания на комисията по читалища и културни институти за по-бързо и ефективно решаване на проблемите.

Единодушно бяха приети постъпилите предложения за следващата сесия, която ще се проведе на 24 ноември т.г.: определяне на представители за Областния съвет за развитие; на Регионалното движение за развитие на общините; за дружествата със смесено участие; за Сдружение “Управление на отпадъците”. Старейшиините подкрепиха предложението за провеждане на спешни и неотложни ремонти в училищата и детските градини.

Спорна работа и желание за съвместна дейност – на администрацията и постоянната комисия, пожелаха в началото на заседанието кметът Живко Тодоров, заместникът му по хуманитарните дейности Иванка Сотирова и председателят на Общинския съвет Емил Христов.

Росица ПОПОВА
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн