Новият кмет на Казанлък Галина Стоянова встъпи в длъжност

STZAGORA.NET

Галина Стоянова стана първата жена, кмет на Казанлък, в историята на общината. Като бивш заместник-областен управител на Стара Загора тя се пребори за кметския стол на втория тур на местните избори, получавайки подкрепата на 20 775 жители на община Казанлък, което е с над 10 хиляди гласа повече от опонента й Васил Самарски от БСП.

На тържествената сесия в понеделник, открита от областния управител Йордан Николов, тя встъпи в длъжност, като положи клетва заедно с новоизбраните общински съветници и кметове на населени места в общината.

След като получи огърлицата на общината, Галина Стоянова се обърна към присъстващите, като ги призова да работят заедно през новия мандат така, че да бъдат образец за взаимодействие между местна законодателна и местна изпълнителна власт. Тя заяви, че добрите дни за Казанлък предстоят и обеща открито управление. „Искайте и критикувайте”, обърна се Стоянова и към кметовете на населени места в общината.

Заседанието на старейшините води досегашният кмет на общината Стефан Дамянов, който е най-възрастният общински съветник за мандат 2011-2015 година.

С подкрепата на 31 от общо 37-те членове на общинския съвет за председател беше избран Николай Златанов от групата на ПП ГЕРБ.

На церемонията присъстваха старозагорските народни представители Нели Калнева, Недялко Недялков, Емил Караниколов и Тодор Великов.
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн