Оневиниха Б. Биволарски

STZAGORA.NET

Бойчо Биволарски


Районна прокуратура прекрати преписката срещу неуспелия кандидат за кмет от БСП. Сбъркал бил в писането на документите до ОИК

Районна прокуратура – Стара Загора прекрати преписката, образувана по публикации в пресата срещу Бойчо Биволарски във връзка с участието му в изборите в разрез с Изборния кодекс.

Припомняме – в един и същи ден – 9 септември т.г., Биволарски подаде собственоръчно подписани документи в Общинската избирателна комисия: ЗАЯВЛЕНИЕ, че е съгласен да бъде регистриран като кандидат-кмет, издигнат от БСП, и ДЕКЛАРАЦИЯ, че като кандидат за общински съветник от коалиция “БСП-ПБС” отговаря на изискванията на чл.122, ал. 1, 2 и 4 от Изборния кодекс.

Според цитираните членове всеки кандидат за кмет (респективно за общински съветник) може да бъде предложен само от една партия, коалиция или инициативен комитет, но не и от две формации, както се е случило с Биволарски. И тъй като ставаше въпрос за документи, лично подписани от него, прокуратурата трябваше да установи дали те отговарят на изискванията на Изборния кодекс, или представляват документи с невярно съдържание, наказуемо по Наказателния кодекс.

Според резолюцията на Районна прокуратура – Стара Загора, изпратена в ОИК: “В хода на извършената проверка не се установи каквито и да било данни за извършено престъпление от общ характер. По същата са снети обяснения и приложени документи, от които е видно, че при попълване на декларацията лицето (б.р. – Биволарски) е извършило ГРЕШКА и липсва субективен момент на документно престъпление. Като възмездие за ГРЕШКАТА, прокуратурата е счела, че на Биволарски му е наложена административна санкция от ОИК – заличаването му от листата за общински съветници. Толкова!

Йовка ВЕЛИКОВА
Б.Р. Медията ни така и не разбра чия е “грешката”.
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн