Улица “Свети Княз Борис I” вече е еднопосочна на запад от центъра

STZAGORA.NET

Еднопосочният участък от ул."Св. княз Борис" е оцветен в червено.

От вторник, 25 октомври, ул.”Свети Княз Борис” от ул.”Д-р Тодор Стоянович” (вертикалата край портала на Окръжна болница) до ул.”Хаджи Димитър Асенов” е вече еднопосочна за движение в само в посока от запад на изток.

Промяната е съгласно приетото Решение №831/27.05.2010 г. на Общински съвет-Стара Загора за актуализация на плана за организация на движението в Стара Загора.

Във връзка с увеличеното автомобилно натоварване, усложнението на транспротната обстановка в Стара Загора и констатираните проблеми в съществуващата организация на движението, Община Стара Загора възложи на фирма „Булпроект” ЕООД, Стара Загора, разработването на тази актуализация. Основната цел на разработката е разтоварване на трафика и подобряване на транспортно-комуникационните характеристики в кратки срокове и с минимални капиталовложения, което може да се постигне главно с промяна на организацията на движение.

Промените целят разтоварване на движението по основните пътни артерии в града и включват: въвеждането на еднопосочни улици, отваряне за движение на затворени улици и кръстовища, осигуряване на нови места за паркиране на МПС, подобряване на хоризонталната и вертикална маркировка и др. Проектът за актуализация бе разгледан и приет от ОбЕСУТ към Община Стара Загора на 12.05.2010 год.

Уляна Кьосева,
Пресцентър Община Стара Загора

-

бутон за споделяне

2 коментари on “Улица “Свети Княз Борис I” вече е еднопосочна на запад от центъра”

  • Дес wrote on 27 октомври, 2011, 0:44

    Нови автобуси и безплатно пътуване за студенти и възрастни (поне!) – още по-добро решение на натовареното движение.

  • спецком wrote on 29 октомври, 2011, 18:13

    ОЩЕ МАСА УЛИЦИ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ЕДНОПОСОЧНИ! “Проектът за актуализация бе разгледан и приет от ОбЕСУТ към Община Стара Загора на 12.05.2010 год….” – ДОБРЕ ДЕ, ЗАЩО СЕГА ЧАК СЕ СЛУЧВА ТОВА. СЛЕД КАТО – ВИЖ ДАТАТА НА ОДОБРЕНЕИЕТО!?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн